Дмитро Христюк: «Допомагаємо нашим рятувальним службам»

«Ірпінь дуже динамічно розвивається, збільшується кількість інфраструктурних об’єктів, житлових будинків, парків, зростає чисельність населення міста. Беззаперечно, це — дуже добре! Проте рівень ризику виникнення надзвичайних подій може також зростати. Тому постійно співпрацюємо та допомагаємо нашим рятувальним службам», — зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Д.В. Христюк.

Сьогодні Дмитро Вікторович узяв участь у розширеній службовій нараді Ірпінського міського відділу ГУ ДСНС України у Київській області, під час якої говорили про підсумки роботи за 2015 рік. Також було проаналізовано роботу підрозділів, обговорено проблемні питання, які виникали в процесі виконання службових обов’язків особового складу та методи їх усунення у поточному році. Визначено ряд першочергових завдань на 2016-ий і пріоритетні напрямки співпраці щодо покращення матеріально-технічної бази підпорядкованих підрозділів, вирішення питань надзвичайних ситуацій в екосистемах.

Особлива увага була зосереджена на питанні ліквідації торф’яних пожеж, які є чималим клопотом як для пожежників, так і для місцевої влади й місцевих жителів. Територія, яка постійно горить, знаходиться поза межами міста, а основний тягар у гасінні торф’яних пожеж лягає на місцевий бюджет.

«Тому ми розробили детальний план дій, — наголосив Дмитро Христюк. — Уже зараз будемо звертатися до Державної служби з надзвичайних ситуацій, облдержадміністрації, Сільгоспінспекції з метою сприяння у вирішенні даного питання (передбачення виділення коштів з обласного бюджету, бо проблема стосується усієї Київської області). Спільними злагодженими діями ми зможемо максимально швидко ліквідовувати такі пожежі й запобігати їх виникненню.»

«Окрім того, уже цього року плануємо покращити технічне забезпечення ірпінських пожежників — купити пожежну машину з драбиною п’ятдесят метрів заввишки. У Київській області є тільки два таких авто. Потрібно, щоб і в Ірпені була подібна техніка. Бо для нас безпека людей — це пріоритет! Наразі пожежники опрацьовують технічні характеристики та підбирають варіанти майбутньої покупки, яку місто їм подарує», — підкреслив він.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.