Відставка Тигова пов’язана з аферою навколо «Петровського кварталу»

Цього вівторка, 27 вересня, депутати Києво-Святошинської районної ради проголосували за відставку Олександра Тигова.  Разом з тим райрада обрала собі нового голову. Ним став представник БПП Вадим Гедульянов, який був головою бюджетної комісії і балотувався від Боярки.

Як повідомляють ЗМІ, відставка Тигова супроводжувалася безліччю претензій з боку депутатів: жодних покладених на нього обов’язків як голови він не виконував, замість підтримувати курс Президента, вирішував свої бізнесові питання . Зокрема, зняття з посади Олександра Тигова пов’язують із аферою навколо «Петровського кварталу».

3_p1af3c1tc6dhi12enoet1u9g1u2k8

«Державна екологічна інспекція України встановила розмір збитків, заподіяних державі «Петрівським кварталом» внаслідок засмічення земельної ділянки. Мова йде про суму близько 29 мільйонів гривень. У чиїй кишені лишилися ці кошти і на що вони пішли – здогадатися не важко. При цьому сам житловий комплекс має безліч проблем, які виникли в результаті недобросовісного будівництва», – пишуть «Коментарі. Київ».

Крім того, повідомляють, що до махінацій довкола «Петровського кварталу» причетний також і Лев Парцхаладзе, який сьогодні виконує обов’язки голови Київської облдержадміністрації. Цей житловий комплекс – їхній спільний бізнес. Перший – забудовник. Другий – один із власників.

558a581f7ee62

«Журналістам вдалося дізнатися, що один з кінцевих власників ТОВ «Петровський квартал» – син Олександра Тигова Руслан. Комплекс зареєстрований на його закордонну компанію. До речі, важливий момент: у своїй декларації за 2015 рік голова Києво-Святошинської районної ради Олександр Тигов вказав, що прибуток його сина – це нуль. Дивно, що Житловий комплекс «Петровський квартал», де квартири продаються за мільйони, не приносить прибутку родині Тигових», – повідомляє «Антикор».

140812122727143

Крім того, викликає багато запитань те, як 20 гектарів сільськогосподарських земель опинилися в руках Парцхаладзе-Тигова і пішли під забудову. Відповідно до документів, частину ділянок під комплекс було видано у власність Петрівською сільською радою. Друга частина видана у власність Софіївською Борщагівською сільською радою також у власність. Тобто територія, яка опинилася під забудовую територіально знаходиться в межах двох селищних рад, а отже нею повинна була розпоряджатися Києво-Святошинська районна рада, а не селищні ради.

1463821618

Однак найбільше порушення, на погляд ЗМІ, в іншому. У дозвільних документах «Петровського кварталу» вказано, що цільове призначення землі, де стоїть комплекс, – це житлова та громадська забудова. Однак ця ж сама земельна ділянка у публічному кадастрі значиться як землі сільськогосподарського призначення.

«До речі, офіційний сайт Києво-Святошинської районної державної адміністрації не містить жодної інформації стосовно програми економічного і соціального розвитку Києво-Святошинського району (регіональна містобудівна документація). А на сайтах сільських рад немає інформації про генеральні плани сіл. Тому не зрозуміло, на підставі якого документу встановлені містобудівні умови та обмеження для здійснення забудови та на підставі якого документу змінювалося цільове призначення земельних ділянок», – також зазначає «Антикор».

90860953

Bookmark the permalink.

Comments are closed.