В Коцюбинському проведуть громадські слухання

18-го лютого в Коцюбинському відбудуться громадські слухання, на якому обговорять долю Лукянівського СІЗО, що планують перенести на територію селища. Ініціаторами громадських слухань виступили депутати Коцюбинської селищної ради.

“Як повідомлялось раніше, вже оголошено 1-й етап збору проектних пропозицій щодо будівництва СІЗО в Коцюбинському або Бучі. Щоб не допустити перенесення Лук’янівського СІЗО в наш рідне селище, ми повинні максимально об’єднатися навколо цієї проблеми і стукати в усі можливі двері чиновників і представників різних інстанцій. Саме тому ми запланували проведення громадських слухань на 18-е лютого. Вже зібрано велику кількість підписів жителів, які просять організувати слухання, щоб висловити свою позицію з цього приводу. В свою чергу, депутатський корпус Коцюбинської селищної ради підготував лист заступнику міністра юстиції Чернишову П.А., голові КОДА Горгану А.Л., голові Київської обласної ради Стариковій А.В., Ірпінському міському голові Карплюку В.А, народному депутату Гаврилюку М. В. і Коцюбинському селищному голові Матюшиної О.В. Ми сподіваємося на підтримку з їхнього боку і присутність на громадських слуханнях 18-го числа о 15:00 в Будинку культури. Громада проти СІЗО в Коцюбинського!” – повідомив депутат Ірпінської ради Богдан Слюсаренко. TJVUHooe6WUЦікаво, що селищний голова Ольга Матюшина негативно відреагувала на ініціативу депутатського корпусу й повідомила, що зараз потреби в громадських слуханнях немає.

“13-го січня разом з депутатським корпусом ми звернулись до Ольги Матюшиної з ініціативою проведення громадських слухань щодо перенесення Лук’янівського СІЗО в Коцюбинське.  23-го січня ми отримали відповідь від голови, де вона наголосила, що наразі в проведенні громадських слухань немає сенсу, адже існує робоча група, яка й сама чудово виконує свої обов’язки. Цей лист я розцінюю як абсолютну байдужість Матюшиної до громади й до можливого будівництва СІЗО в Коцюбинському. Я наголошую, що вже розпочато 1й етап збору проектних пропозицій будівництва СІЗО. Це означає лише одне – зволікати немає часу. В ситуації, якій ми опинились необхідно кидати всі сили на боротьбу, інакше вже завтра в самому центрі селища ми матимемо слідчий ізолятор з більш ніж 2000 ув’язнених. Я вже не кажу про якусь інформаційну підтримку з боку Матюшиної (тим паче, з такими зв’язками у Верховній раді і на телебаченні). Принаймні – не заважай. Відмова від проведення громадських слухань в черговий раз доводить – Матюшиній абсолютно все одно на проблеми громади і життя селища.  25-го січня разом з іншими депутатами ми ще раз звернулись до Матюшиної щодо проведення громадських слухань. Сьогодні, 2-го лютого, ми зареєстрували в селищній ради лист-повідомлення, де проінформували її про наше остаточне рішення – громадським слуханням бути! З нею чи без!” – написала на сторінці у Facebook депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут.

MhRN-dPXk3Q

_TR98D4cveo

Wng40AcV62Y

 oWqjCK_tDyo
NmBcwlK2Gow

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.