Опалювальний сезон в Коцюбинському: ситуація під загрозою

Опинитися без централізованого опалення серед зими: така реальність для десяти тисяч мешканців Коцюбинського сьогодні. Проблеми з теплозабезпеченням почали з’являтися ще два роки тому. І тепер можуть перетворитися у справдній енергетичний колапс. Без тепла у квартирах ризикують залишитися близько 70% населення Коцюбинського.

“В  середині отоплювального сезону, коли на вулиці -10 градусів морозу, є приписи облгазу і трансгазу, що нас відключать від тепла”, – розповідає член виконкому Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко.

Основним постачальником тепла у селищі з 2005 року є приватна компанія “Майстер-енерго”. За 11 років роботи у селищі проблема такого масштабу з опаленням виникає вперше. Зараз “Майстер-енерго” на межі банкрутства.

ITusswpEGdc

“У нас склалася погана картина, бо тариф не погоджувався з 2010 року по сьогоднішній день. А ціни постійно зростали”, – розповів в.о. генерального директора “Майстер-енерго” Валентин Мілюков. Через різницю у тарифах борг “Майстер-енерго” перед Київоблгазом почав накопичуватись ще у минулому опалювальному сезоні. Не останню роль в цьому процесі відіграє й заборгованість населення. Сьогодні коцюбинці винні за тепло понад 2 млн. грн.

Наприкінці минулого року “Майстер-енерго” довела необгрунтованість старого тарифу. З 1 січня 2017 року замість майже 11 грн. він становить близько 30. Тепер мова йде про компенсацію селищною радою різниці у тарифах за останні місяці. А це – понад 4,5 млн. грн. Це дозволило б частково перекрити борги перед облгазом і уберегти селище від замерзання.

Зараз питання з компенсацією виплат гальмується. Компанію “Майстер-енерго” за заявою Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної перевіряє прокуратура. Як буде вирішувати цю критичну ситуацію керівництво селища зараз, голова не розповідає. 

Ситуацію, яка склалася на обласному рівні, хочуть вирішити на обласному рівні. До перемовин залучені представники селища, Ірпінської міської ради, компанії постачальників та обласні управлінці.

Детальніше – в сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.