В Ірпені проводять реформу шкільного харчування

В Ірпені взялися за реформування системи шкільного харчування. Пілотний проект запустили на початку навчального року в Ірпінській школі №13, що у Гостомелі. Раніше харчування школярів там забезпечувало комунальне підприємство. Тепер цей процес школа організовує самостійно.

“З 1 жовтня нам надано право самостійної організації харчування. Це питання підняло за собою й інші: це питання автономії. Ми ввели свою бухгалтерію, що дало нам право укладати всі угоди напряму: постачання прдуктів харчування, оплата всіх комунальних послуг тощо”, – повідомив директор школи Володимир Захлюпаний. 

За словами начальника управління освіти і науки Ірпінської міськради Анни Король, ця система проявила себе чудово. Якщо раніше харчувались 150 діток, то тепер їх число зросло до 400. 

Безымянный

До організації якісного харчування у школі підійшли серйозно. За підтримки міської ради Ірпеня придбали нову кухонну техніку, посуд. В їдальні зробили косметичний ремонт. Над смачними та поживними стравами сьогодні там чаклують четверо нових працівників. Контролює процес дієтсестра.

Харчуються діти у школі по талонах. Батьки перераховують кошти на спеціальний рахунок авансом. І можуть не хвилюватися, що дитина витратить гроші не на гарячий обід, а на солодощі з кіоску. 

Зараз мова іде про запровадження такої системи харчування з наступного навчального року і в інших школах регіону.

Детальніше дивіться у сюжеті Ірпінь ТБ:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.