В Ірпені виявлено факти реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв у нічний час

21-го та 22-го лютого, проводилось відпрацювання торговельних закладів ірпінського регіону, спрямоване на виявлення фактів реалізації алкогольних та слабоалкогольних напоїв із порушенням вимог чинного законодавства.У результаті вжитих заходів в Ірпені було викрито декілька фактів продажу алкогольних напоїв після 23:00. Про це повідомила Мунварта Ірпеня.

У заходах  брали участь громадські формування з охорони громадського порядку Київщини разом з ірпінським відділом Національної поліції України.

У результаті в Ірпені було викрито два супермаркета «Бджілка», один супермаркет «Фора», та магазин «Каштан». Посадовими особами муніципальної варти відносно продавців було складено адміністративні матеріали, передбачені ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Зауважимо, що право на складання адмінматеріалів за данною статею КУпАП посадові особи МВ мають згідно рішення виконавчого комітету ІМР від 19.06.2018р. 

       Як відомо, Для зниження криміногенної обстановки, та з метою утримання в належному санітарному стані об’єктів благоустрою та забезпечення на території міста чистоти і порядку, дотримання тиші в громадських місцях, Ірпінська міська рада своїм рішенням від 20.06.2018р. вирішила обмежити торгівлю алкогольних та слабоалкогольних напоїв у стаціонарних об’єктах торгівлі торговельного, побутового, соціально-культурного й іншого призначення на території м. Ірпеня шляхом заборони їх реалізації з 23:00 до 08:00 годин. Обмеження має бути бар’єром, який зупинить більшість людей від спокуси купити вночі алкоголь. 

 Якщо ви стали свідком продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв в заборонений рішенням Ірпінської міської ради час доби з 23:00 по 08:00, фіксуйте даний факт та телефонуйте 24/7 на нашу чергову частину за номерами: (045 97) 60-400; (073) 070-05-57. 

Нагадаємо, згідно зі статистикою Генеральної прокуратури України, приблизно 6-14% всіх злочинів, скоєних в Україні, спричинені зловживанням алкоголю. В багатьох європейських містах діє норма обмеження реалізації алкогольних виробів у нічний період і є такою, яка не порушує жодних прав ведення підприємницької діяльності. Європейський досвід щодо цього питання переймають й деякі міста України, в тому числі і Ірпінь.

        Також, проведені у світі дослідження показали, що часові обмеженння, та обмеження щодо місць, де саме алкоголь має продаватися, неабияк впливають на загальне його споживання. Якщо обмеження діють — споживання йде у бік зниження, їх відсутність створює сприятливі умови для продовження вживання. Крім того, цілодобовий дозвіл на продаж алкогольних напоїв в закладах роздрібної торгівлі (супемаркети, магазини, ін. торгові точки) підвищує ризик вірогідності різноманітних правопорушень та інших неприємних інциндентів у нічний час.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.