В Ірпені відкрили “кабінет соціального працівника” для ВІЛ-позитивних

Завдяки сприянню Ірпінського міського голови Володимира Карплюка було виділено приміщення для соціального супроводу ВІЛ-позитивних людейна умовах пільгової оренди з Київським міським відділенням Всеукраїнської благодійної організації “Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ”. Це дасть змогу соцпрацівникам формувати приверженість  до АРВ-терапії, а також консультувати клієнтів, та осіб, які хочуть здати аналіз на ВІЛ-інфекцію.
1471868252_doctor122

На жаль, рівень такої допомоги, особливо у районних центрах, бажає кращого. Розуміючи необхідність створення “Кабінету соціального працівника” міський голова Володимир Карплюк виділив на пільгових умовах приміщення, яке розташоване на 3-му поверсі поліклініки біля кабінету “Довіра”.

“Питання подолання епідемії ВІЛ/СНІД є одним із пріоритетних напрямків у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку у регіоні, оскільки за офіційними даними, у Київській області спостерігається тенденція зростання показників захворюваності, – наголосив Володимир Карплюк. – Маю надію, що з відкриттям кабінету для соціальних працівників, більше людей пройдуть тестування на ВІЛ, а ті, які вже хворіють – будуть регулярно відвідувати своїх “наставників” та відповідально прийматимуть АРВ-терапію”.

Відповідна діяльність проводилася в рамках проекту “Забезпечення стійкості соціальних послуг для уразливих до ВІЛ груп” за підтримки ВБО “Всеукраїнська мережа ЛЖВ”, та технічної та експертної підтримки БО “Світло надії”. Як зазначили у Київській мережі ЛЖВ, завдяки такому важливому рішенню Ірпінської міської ради, вивільнилися ресурси на практичну роботу щодо сталого функціонування кабінету соціальних працівників.

Довідка. За період 1987-2016 (9 міс.) рр. серед громадян України зареєстровано 292 153 ВІЛ-інфіковані особи, у тому числі, 90 095 випадків захворювання на СНІД та 40 554 випадки смерті від захворювань, зумовлених СНІДом.

Станом на 01.10.2016 р., під медичним наглядом перебувало 132 714 ВІЛ-інфікованих громадян України, з них 37 912 хворих з діагнозом СНІД. Показник поширеності ВІЛ-інфекції становив 312,4 на 100 тис. населення та на 4,6% був вище інтенсивного показника за відповідний період минулого року (298,7). Показник поширеності СНІДу становив 89,2 на 100 тис. населення та зріс проти показника відповідного періоду минулого року (77,4) на 15,3%.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.