В Ірпені відбудеться VІІІ Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд

Уже наступного тижня Ірпінь вдруге опиниться в центрі уваги українців в усьому світі.  З 9 по 15 вересня пройде VІІI Чемпіонат Світу з футболу серед українських діаспорних команд. Про це повідомила виконуюча обов’язки міського голови Ірпеня Анастасія Попсуй на своїй сторінці у Facebook.

Захід відбуватиметься за сприяння Світового Конгресу Українців. 

“Керівництво та координацію проведення міжнародних змагань здійснюватимуть: Міжнародна Організація Українських Громад “Четверта Хвиля” (Торонто, Канада), Міністерство культури, молоді та спорту України, Ірпінська міська рада, Вишгородська міська рада, Українська асоціація футболу, Київська обласна державна адміністрація, управління спорту Київської обласної державної адміністрації, Київська обласна федерація футболу та Університет державної фіскальної служби України”, – зазначила Анастасія Попсуй.

Учасниками заходу будуть українці з Греції, Данії, Ізраїлю, Канади, Республіки Молдова, США, Польщі, Угорщини, Франції, Швеції. Загалом  гратимуть 6 команд.

В Ірпені ігри турніру пройдуть на стадіоні “Чемпіон”, але цього року, на відміну від попереднього, коли наше місто було єдиним господарем цього Чемпіонату, змагання відбуватимуться ще й у Вишгороді.

Варто зазначити, що VІII Чемпіонат Світу з футболу серед діаспорних команд проводиться з метою зміцнення дружніх відносин і єднання української еміграції з рідною державою, залучення до занять фізичною культурою і спортом широких верств населення, організації активного спортивного дозвілля, пропаганди олімпійських ідей шляхом запровадження здорового способу життя, популяризації футболу в Україні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.