В Ірпені презентували поштовий блок до річниці звільнення Київщини від окупантів (відео)

Романівський міст в Ірпені, що став єдиною дорогою життя для тисяч мешканців міста та регіону. Вулиця Вокзальна у Бучі, де українські захисники розбили колону російських окупантів. Флагман української авіації – легендарний літак «Мрія», знищений росіянами на аеродромі «Антонов» у Гостомелі. Ці легендарні фото облетіли увесь світ. Ірпінь, Буча, Гостомель — міста, що стали щитом для столиці України.

У пам’ять про їх історичну боротьбу Укрпошта створила символічний поштовий блок  «Не забудемо! Не пробачимо!» — марки, листівки, конверт. Його презентували біля зруйнованого Центрального будинку культури в Ірпені.

Ігор Смілянський, генеральний директор АТ «Укрпошта»:

 «Коли ми зустрічалися перший раз із мером Ірпеня, народилася ідея цієї марки. Пам’ятаючи загиблих, пам’ятаємо і про те, що вже рік пройшов і ми зараз всі разом думаємо про те, як ми відбудуємо ці красиві міста, відбудуємо будинок, який поруч з нами. І ця марка теж увійде в історію України».

На марці, присвяченій Ірпеню, себе впізнала пані Анна. Жінка вражена, що серед тисяч фото із Романівського мосту на марку потрапило саме те, де вона рятується із своєю родиною.

Анна Писарчик, мешканка Ірпеня:

«Коли ти бачиш кроки наших військових, які тебе обіймають, притискають до себе – в тебе течуть сльози від того, що ти вже у безпеці. І ось ці кроки через річку Ірпінь – це фактично кроки у нове життя».

У першому погашенні марок спеціальним поштовим штемпелем взяли участь представники міст-героїв. Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин нагадав, як було евакуйовано понад 40 тисяч людей через романівський міст.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Це символ незламності і це дорога життя, де ми рятували людей і цією дорогою заходили підрозділи в Ірпінь і з Ірпеня почався наступ. Звільнили Бучу, Гостомель… І сьогодні дуже приємна подія, в честь цього всього випущена марка і сьогодні робимо погашення. Це дуже символічно я вважаю дуже потужно».

Данило Мавлянов, голова Бучанської районної державної адміністрації:

«Цей символ, він буде з нами назавжди, дасть нам силу до волі свободи і зробить нас сильнішими. А наші міста – Ірпінь, Буча, Гостомель кращими. Ми їх відбудуємо! А наші діти будуть пам’ятати як це було».

Сергій Борисюк, начальник Гостомельської селищної військової адміністрації:

«Треба нагадувати про це, дякувати захисникам. Слава нашим Героям і вічна пам’ять тим, хто загинув, захищаючи нашу землю, нашу Україну».

Тираж поштового блоку «Не забудемо! Не пробачимо!» — 100 тисяч примірників. Вартість набору – 90 грн. Його можна придбати на сайті Укрпошти та у відділеннях вашого міста.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.