компанія Ticon запропонувала шляхи вирішення проблеми заторів в Ірпені — ITV

Американська компанія Ticon у співпраці з проєктом Irpin Reconstruction Summit представила результати аналізу стану транспортної інфраструктури міста та презентувала можливі шляхи вирішення проблеми заторів у місті. Фахівці аналізували стан дорожньої системи в період до повномасштабної війни.

За результатами аналізу компанією Ticon була розроблена карта затримок, яка дозволяє чітко визначити проблемні ділянки та працювати з кожною із них окремо. Фахівці компанії бачать вирішення проблеми із заторами в Ірпені в адаптивному світлофорному керуванні.

«Адаптивне світлофорне керування здатне потенційно зменшити затримку транспортного руху на 23% або заощадити 109 тис. доларів на рік, тобто на кожному проблемному перехресті місто втрачає від 5 до 25 тис. доларів в місяць», — повідомляють в IRS.

На думку спеціалістів компанії Ticon, такі кошти втрачаються за рахунок підвищених витрат палива, витрат часу на затори працездатного населення та збитків завданих екології через збільшення кількості шкідливих викидів.

Варто зазначити, адаптивне регулювання покликане оптимізувати тривалість фаз світлофора для того, щоб не надавати зелений сигнал в напрямку, де нікого немає, а також розподіляти потік машин по керованій мережі. Адаптивне регулювання підвищує пропускну здатність перехрестя, але не може перевищити максимально можливе значення. 

Рекомендації компанії Ticon у подальшому будуть враховуватися при розробці планів розвитку дорожньої інфраструктури Ірпеня. У рамках співпраці з Irpin Reconstruction Summit Ticon вже надала місту право користування Технологією оптимальної реконструкції та автоматизованої оцінки збитків.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.