В Ірпені розпочали модернізацію котелень

В Ірпені розпочалася модернізація 2 котелень по вул. Тищенка і Мінеральна. Про це розповів ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

«Продовжуємо підвищувати енергоефективність Ірпеня. Починаємо процес модернізації 2 котелень: по вул. Тищенка, 10 і по вул. Мінеральна, 7. Ці котельні обігрівають житлові будинки і дві школи – ЗОШ №1 та №17. Зараз триває демонтаж старих котлів», – зазначив мер.

За його словами, замість них будуть встановлені нові – сучасні, енергозберігаючі, з більшим коефіцієнтом корисної дії. «На це із міського бюджету виділено 3 млн. 280 тис грн. Модернізація дозволить зменшити витрати на виробництві 1 гігакалорії тепла і відповідно зупинити зростання цифр у платіжках. А з настанням відповідних погодних умов почнеться заміна тепломереж. Для цього КП “Теплоенергопостач” закупило 1 км нових труб із ізоляцією для зменшення тепловтрат», – розповів Карплюк.

Як відомо, минулого  року в Ірпені вже модернізували 2 котельні і замінили понад 2 км теплотрас із перепідключенням усіх будинків. Крім того, у рамках інвестиційної програми КП цього року заплановано встановити теплові лічильники на усіх житлових будинках 5-ти і вище поверхів, облаштувати додаткову блочну міні-котельню по вул. Варшавській, замінити 5 мережних насосів в котельнях на енергоефективні тощо. Також будуть модернізовані ще дві котельні – по вул. Тургенівська, 28 та по вул. Пушкінській, 31.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.