У парламенті пропонують ввести новий вид пенсій “за особливі заслуги”

c4aa43c--------

Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді розглянути законопроєкт №3002а щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам, нагородженим Почесною Грамотою ВРУ або Грамотою ВРУ.

Про це повідомляється на сайті Ради.

Щодо законопроєкту доповів перший заступник голови Комітету Михайло Цимбалюк.

Обгрунтовуючи необхідність прийняття законопроєкту, він звернув увагу на те, що у законі “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною” пенсії за особливі заслуги перед Україною, окрім інших, встановлюються особам, нагородженим Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР.

“Михайло Цимбалюк звернув увагу, що в цій статті обминаються увагою особи, які за роки незалежності України зробили вагомий особистий внесок у різних сферах життєдіяльності, мають заслуги перед українським народом у становленні та зміцненні країни як демократичної, соціальної, правової держави, сприяли забезпеченню прав і свобод громадян, розвитку демократії, парламентаризму та громадянської злагоди в суспільстві, брали активну участь у законотворчій діяльності і були за це нагородженні Почесною грамотою ВРУ або Грамотою ВРУ.

Народний депутат запропонував внести доповнення до ЗУ “Про пенсії за особливі заслуги перед Україною”, встановивши таким особам надбавку до пенсії у розмірі передбаченому в ст. 5 цього закону”, – йдеться у повідомленні.

Нардепи погодилися із ініціативою, але висловили різні думки щодо того, якою має бути грошова виплата до нагороди: довічна чи одноразова.

“Також вони висловилися щодо необхідності напрацювання механізму позбавлення нагороди, який наразі відсутній, зокрема, у випадку наявності кримінальної справи.

Під час обговорення члени комітету висловилися на підтримку законопроєкту. Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді розглянути його на пленарному засіданні”, – додали у Раді.

Джерело: Українська правда

Bookmark the permalink.

Comments are closed.