У Нацбанку показали нову купюру номіналом двадцять гривень

Національний банк України сьогодні презентував оновлену банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року зі новим дизайном і удосконаленою системою захисту.

Як запевнили в Нацбанку, нову банкноту введуть в обіг 25 вересня 2018 року. Також зазначили, що після введення в обіг нових 20-гривневих банкнот громадянам не потрібно буде обмінювати банкноти старого зразка на нові. Замість цього Нацбанк буде поступово заміщати зношені та пошкоджені банкноти зразка 2003 року.

“Це – третя банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти. Вона продовжує оновлення номінального ряду банкнот старого зразка, розпочате Національним банком у 2014 році для підвищення надійності гривніˮ, – зазначив директор департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко.

За його словами, в першу чергу Національний банк планує виготовити і ввести в готівковий оборот близько 5 млн. штук оновлених банкнот номіналом 20 гривень. Станом на початок липня цього року кількість двадцяток в зверненні склало майже 127 млн штук – це близько 4,4% від загальної кількості банкнот в готівковому обігу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.