ТОП-10 місць, які варто відвідати в осінньому Ірпені

Літо вже минуло і це змушує нас шукати нових теплих відчуттів і запасатися ними на довгу зиму. Але і прийдешня осінь не менш прекрасна: вона обіцяє нам веселі дні, особливо, якщо ми самі зуміємо організувати своє дозвілля. Просто виділіть годинку-дві по дорозі додому чи на роботу, щоб пройтися пішки. Ви помітите, як жовте листя окупувало всі місцеві сквери, парки, прибудинкові двори. Очистіть свої думки від клопот і постарайтесь оцінити красу навколо вас. Кореспонденти “Правди Ірпеня” зробили підбірку місць, які варто відвідати в осінньому Ірпені.

1. Парки Ірпеня

Ірпінь можна сміливо називати містом парків, адже за останні роки тут відкрито 17 нових парків, скверів та інших зелених зон. Багато з них мають свою особливу тематику. Наприклад, у “Дубках” можна відпочити із сім’єю, влаштувати пікнік на газоні. Парк ім. В. Правика орієнтований на спокійний відпочинок батьків з дітками і культурно-масові заходи. У парку “Покровський” можна годинами розглядати дерев’яні скульптури.

2. Центральна площа

Центральна площа біля міськвиконкомів у всіх маленьких містечках, в основному, виглядає офіціозно і похмуро-урочисто. Але в Ірпені цей пострадянський простір перетворили на сучасну європейську локацію, яку дуже люблять ірпінці та гості міста.

Також в приміщенні Ірпінської міської бібліотеки є вело прокат, який пропонує на вибір близько 20-ти одиниць техніки, серед якої велика кількість велосипедів, гіроскутери, квадроцикли та навіть ходулі. Транспорт розрахований на будь-які вікові категорії, тож активно відпочити можна всією сім’єю. Вибирайте собі транспорт і нумо кружляти по центру!

3. Набережна

Набережна проходить вздовж річки Ірпінь від вулиці Стельмаха й до залізничного мосту. З обох кінців набережної стоять скульптури вітрильників, між якими облаштована алея з вимощеними доріжками, лавками, ліхтарями, декоративними деревами, квітами та металевими скульптурами. Крім того, є окультурений пляж, шезлонги, великий мангал, столики, дитячий майданчик і дерев’яні стільчики біля води для рибалок. Особливу увагу до себе привертає міст через річку, який чимось нагадує міст «Золота Брама» з американського міста Сан-Франциско.

Читайте також: Відома телеведуча порівняла Ірпінь з американським Сан-Франциско

4. Кар’єр на СМУ

Кому набридло ходити пішки і за одним і тим самим маршрутом можна вирушити на кар’єр і насолодитись природою. У тіні дерев облаштовано кілька столиків, тому можна влаштувати непоганий пікнік.

Заїзд  до кар’єру із Гостомельського шоссе в районі зупинки 11-та лінія, біля АЗС.

Кіно

5. Кіно під відкритим небом

В Центральному парку біля кафе-прокату 100 коліс вже традиційно влаштовують безкоштовні кінопокази просто неба. Глядачі тут сидять на креативних стільцях, путах, або власних каріматах. Показують дитяче та сімейне кіно переважно в українському перекладі. Початок сеансів о 20:00. З собою необхідно мати: ковдру, попкорн та чудовий настрій. За вхід  за бажанням можна заплатити благодійний внесок.

6. Жираф

У місті Ірпінь є кінотеатр нової відео-реальності. Кінотеатр є місцем для сімейного дозвілля, відпочинку в компанії друзів, а також індивідуального відвідування. Кінотеатр є свого роду доповненням до розважальній програмі ТРЦ “Жираф”. Також у торговому центрі “Жираф” можна не тільки провести шопінг або пограти в боулінг, але і подивитися фільми світового кінопрокату. У новому кінотеатрі є два кінозали для перегляду фільмів. Разом, обидва зали кінотеатру можуть розмістити до 200 глядачів. Для відео-трансляції використовуються багатофункціональні інноваційні кінопроектори, а відео сеанси проводяться з 10:00 годин ранку до 22:00 години вечора.

7. Заклади відпочинку

В Ірпені є величезна кількість ресторанів, кафе, барів в яких можна прекрасно відпочити і провести свій осінній вечір. Приміщення всіх закладів Ірпеня  оригінально оформлені,  атмосфера в них затишна і цікава. Наприклад, для цікавого проведення часу  можна обрати один заклад або здійснити похід по кількох закладах Ірпеня  і там з’їсти смачне тістечко і випити кави, щоб трішки зігрітися;  сходити покурити кальян чи в спа; поласувати бюргером, картошкою фрі та колою, адже в Ірпені є заклад по типу McDonald’s. Вибір за вами

8. Будинок творчості письменників

Восени надзвичайно хорошою ідеєю буде прогулятись алеєю в парку Письменників та подивитись на Будинок творчості письменників, адже про нього є цікаві легенди. Повідають, що ірпінську дачу київський капіталіст – дріжджовий фабрикант й нотодрукар Іван Чоколов побудував для коханки-балерини. Після революції майно капіталіста націоналізували, і дача в Ірпені «перейшла до рук» київських профспілок. Нібито після “розлуки” з коханцем балерина покінчила життя самогубством – повісилась на другому поверсі дачі. Її примара блукала будиночком. Примари в білому “позбулися” аж 1993 року, коли горище згоріло.

Тут писали, відпочивали, спілкувалися майже усі відомі українські письменники XX століття: Андрій Малишко, Микола Бажан, Володимир Сосюра, Остап Вишня, Олександр Довженко, Павло Тичина, Олесь Гончар, Павло Загребельний і багато інших. Довгі рокі територія Будинку Письменників була занедбаною. І лише у 2017 році ми зробили тут реконструкцію.

9. Фіскальний університет

Історія Універитету державної фіскальної служби України сягає давнини. Спочатку на місці сучасного університету був Український торф’яний технікум, пізніше – Український фінансово-економічний інститут, а потім Академія ДПС України. Зараз же шляхом реорганізації Національного університету ДПС України створюється Університет ДФС України – заклад із багаторічною історією, який став унікальним вищим навчальним закладом України початку третього тисячоліття. Місце розташування закладу є прекрасним, адже дерева, які восени будуть опадати, так і притягуватимуть  своїми барвами не тільки студентів та викладачів, але й гостей та жителів міста.  Також на задньому дворі є скверик в японському стилі з альтанкою – ідеальне місце, якщо вам хочеться трішки відпочити.

10. В гостях у Аліси

Хочете побувати наче в казці про маленьку дівчинку Алісу в країні чудес? Є така можливість. По вулиці Українській 83б розташований затишний чарівний дворик. Ідеально для легкої осінньої прогулянки. Також таке місце можна обрати для фотосесії.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.