Сьогодні коцюбинці мітигнували під посольством США

Сьогодні відбулась акція проти поглинання Києвом Коцюбинського під стінами посольства США в Україні. Про це повідомив депутат Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш на своїй сторінці у соцмережі. 

Біля посольства були більшість депутатів Коцюбинської селищної ради, матері загиблих героїв АТО та небайдужі мешканці Коцюбинського.

Проведення акції біля посольства США є невипадковим, адже, за словами Даніша, в Україні розташовані представництва багатьох міжнародних організацій, робота яких полягає в тому, щоб Україна була більш демократичною країною та розвиток діяльності місцевого самоврядування. Одним з них є: Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Місія USAID в Україні, присвячена питанням захисту прав людини.

“Тому ми й намагалися донести, що не дамо порушити права мешканців селища. Звернення до посла зареєстровано,маємо велику надію на позитивну відповідь. Розраховуємо, що Посольство США зверне увагу української влади на знищення місцевого самоврядування в Україні”, – заявив Сергій Даніш.

Однією з вимог коцюбинців позбавлення американської візи секретаря Київради Володимира Прокопіва (підписав незаконне рішення Київради) та ненадання візи народному депутату України Ользі Черваковій (лобіює в інтересах київських забудовників незаконне приєднання Коцюбинського до Києва). 

Як відомо, нещодавно Київська міська рада прийняла скандальне рішення про поглинання Коцюбинського Києвом. Один з депутатів Київської міської ради Юрій Сиротюк заявив, що Коцюбинське потрібне Києву для того, аби там зробити кладовище та сміттєзвалище. “В Києві є робочі місця, соціальна і культурна інфраструктура, а в населених пунктах біля Києва є земля для елементарних потреб: в Києві немає, де поховати людину, на жаль, ми не маємо полігонів під тверді відходи. Київ вперся в межі і не може розвиватися”, – зазначив Юрій Сиротюк.
 
Bookmark the permalink.

Comments are closed.