Коцюбинці просять визнати рішення про поглинання селища незаконним

Депутати Коцюбинської селищної ради просять визнати незаконним рішення Київської міської ради про поглинання селища Києвом. Відповідне звернення вони направили до Верховної Ради України, Київської обласної ради, Київської міської ради та Генеральної прокуратури України.

Депутати зазначають, що відповідний проект землеустрою не узгоджувався ні Коцюбинською селищною радою, ні Ірпінською міською радою, ні Київською міською радою. Проте відповідно до законодавства таке рішення повинно погоджуватись із думкою громади.

“Погодження на таку зміну меж міста Києва відсутнє і з питанням погодження такої зміни меж міста Києва Київська міська рада наразі не зверталась до відповідних рад. Таким чином, відсутні правові підстави для прийняття Київською міською радою рішення “Про звернення до Верховної ради України щодо зміни меж міста  Києва”, а тому таке рішення Київської міської ради є явно незаконним”, – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що один з депутатів Київської міської ради Юрій Сиротюк заявив, що Коцюбинське потрібне Києву для того, аби там зробити кладовище та сміттєзвалище. “В Києві є робочі місця, соціальна і культурна інфраструктура, а в населених пунктах біля Києва є земля для елементарних потреб: в Києві немає, де поховати людину, на жаль, ми не маємо полігонів під тверді відходи. Київ вперся в межі і не може розвиватися”, – зазначив Юрій Сиротюк.

Детальніше дивіться у сюжеті:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.