Що треба знати про грип: лікарі Прирпіння консультують

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Грип має симптоми, подібні до ознак ГРВІ, але набагато небезпечніший. Про це йдеться на офіційній сторінці “Сімейний лікар. Ірпінь” у соцмережі.

Симптоми грипу:
– раптовий початок хвороб;
– головний біль;
– ломота у м’язах і суглобах;
– біль у горлі;
– підвищення температури тіла до 38 °С і більше;
– кашель;
– в окремих випадках — блювота і пронос.

Як можна заразитися вірусом грипу:

– передається повітряно-краплинним;

– повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки переносяться повітрям від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання);

– внаслідок тісного контакту (перебування на відстані близько 2 м).

Лікарі радять за перших симптомів обов`язково звертайтися до сімейного лікаря. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я.

“Найкраща профілактика грипу — це щорічна вакцинація, яка зменшує ризик захворіти на грип, зменшує ризик серйозних ускладнень, госпіталізації та смерті”, – йдеться у повідомленні.

Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною і ефективною.

Найкращий час для щеплення — напередодні грипозного сезону. Якщо такої можливості не було, то вакцинуватися можна і впродовж усього сезону. Всупереч поширеному міфу, це не ослаблює, а посилює здатність організму протистояти грипу.

Також лікарі нагадують про важливість колективного імунітету. Особливо важливою вакцинація є для представників груп ризику, оскільки вона значно збільшує шанси цих людей запобігти смертельним наслідкам хвороби.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.