Ірпінська делегація відвідала Фестиваль подяки урожаю у Борні

Цими вихідними ірпінська делегація на офіційне запрошення від мерії міста Борна завітала з візитом на 22-ий Фестиваль подяки урожаю землі Саксонія, що цьогоріч відбувався в місті Борна. Про це повідомляється на офіційному сайті Ірпінської міської ради.

Ірпінці привітали побратимів зі святом, побажали добра, злагоди і достатку, висловили впевненість у подальшому розвитку співробітництва між нашими містами-побратимами.

“Наша ірпінська громада високо цінує партнерські відносини, що склалися між нашими містами. Це не просто офіційні обміни чи спільні соціальні проекти. Наша дружба – це значно більше, це новий рівень побратимства, новий рівень спілкування людей, розділених кордонами, але об’єднаних спільними цінностями і прагненнями сталого розвитку, миру та гармонії в світі, – зазначила у вітальній промові очільниця Ірпеня Анастасія Попсуй. – Ми будемо й надалі активно працювати у напрямку міжнародної співпраці та плекатимемо побратимство наших міст”.

У свою чергу господиня свята, очільниця міста Борна Сімоне Людтке щиро подякувала глибоко шанованим гостям, які прибули на її офіційне запрошення на Фестиваль і підтримали давню традицію німецького свята.

Крім цього, Попсуй мала розмову з державним міністром охорони навколишнього середовища та сільського господарства Томасом Шмідтом, головою округу Лейпциг Генрі Грайхеном про досвід співпраці міст-побратимів Ірпеня і Борни. З делегацією з міста Етамп (Франція) представники ірпінського муніципалітету обговорили можливість встановлення побратимства з Ірпенем.

“Ми з депутатом міськради, керівником відділу Віолеттою Кременчук багато звертали уваги на організацію і проведення свята. Дуже сподобалася ідея параду творчих колективів, історичних клубів та різних служб міста вулицями Борни. Є ідея започаткувати таку традицію у нас, – розповів депутат Ірпінської міської ради Максим Плешко. – У цьому контексті, мене вразила здатність німців радіти простим речам: оркестру, де грають твої знайомі, старому трактору, який відновив твій друг, ковбойському танцю від пенсіонерів, кращому вінку з колосків, який возять по місту. Саме ось цю простоту та позитивний настрій один до одного хотілося би запозичити в Україну більше всього”.

“В Німеччині дуже цінують побратимство між містами. На в’їзді в Борну є стела з гербами і прапорами міст-побратимів. Ірпінь там на чільному місці. Багато хто з місцевих знає про нас і нашу співпрацю. Ірпінь там шанують і люблять завдяки меру Сімоні Людтке”, – додав депутат Ірпінської міської ради.

Як відомо, активна кооперація міжнародного досвіду відновилася три роки тому, коли екс-мер Ірпеня Володимир Карплюк та мер міста Борна Сімоне Людтке підписали оновлену угоду про співпрацю між містами Ірпінь і Борна. Між містами Ірпенем і Борною уже є ряд успішних соціально важливих спільно реалізованих проектів, зокрема: вивчення досвіду муніципального управління, стажування директорів шкіл і педагогів у рамках освітнього проекту, вивчення досвіду роботи пожежних команд тощо.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.