Прокуратура незаконно тисне на ЖК “Центральний”, – рішення суду

Рішенням Апеляційного суду Київської області було скасовано намагання Ірпінського відділу Києво-Святошинської прокуратури арештувати земельну ділянку та об’єкт будівництва, де проводить свої роботи місцеве будівельне підприємство ПП “Сфера-2012”.Суд визнав подання прокуратури незаконним та безпідставним. Про це повідомляє Рупор Київщини.

ПП “Сфера-2012” будує в Ірпені на вулиці Соборна в Ірпені під найбільш елітним брендом на будівельному ринку Ірпеня та Приірпіння – ЖК “Центральний”.

Як повідомляється, для будівництва підприємство має всі законні підстави – вчасно сплачує до бюджету громади орендну плату, має всі необхідні дозволи на будівництво. Відповідно, дії прокуратури, яка протизаконно намагається перешкодити веденню будівництва, є намаганням перешкодити веденню господарської діяльності. Ці дії прокуратури вже підпадають під статтю Кримінального кодексу України.

Як повідомив очільник компанії-забудовника Олександр Пікулик, за поданням прокуратури, раніше суддя Ірпінського суду наклав арешт на земельну ділянку на вулиці Соборній в Ірпеніс тим самим заблокувавши процес будівництва.

“Прокуратура Ірпеня, виконуючи вказівки Києво-Святошинської прокуратури, робила все для перешкоджання законній господарській діяльності. Компанія, в свою чергу, понесла вагомі фінансові та репутаційні втрати. І все це за незрозумілими звинуваченнями правохоронців, незаконність дій яких була підтверджена судом”, – наголосив керівник компанії-забудовника.

Як повідомляють у підприємстві, ухвалою Апеляційного суду Київської області, яка вступила в силу 30-го вересня, прокурору м. Ірпінь було повністю відмовлено в накладенні арешту та забороні користування земельною ділянкою.

“Повністю відмовлено в задоволенні клопотання прокуратури про арешт на об`єкт незавершеного будівництва та земельну ділянку, що розташована за адресою вул. Соборна, місто Ірпінь Київської області, загальною площею 0,5805 га. з мотивів безпідставності та незаконності такого арешту, що призвело до незаконного обмеження прав ПП “СФЕРА-2012” на володіння та користування вказаною земельною ділянкою”, – йдеться у рішенні суду.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.