Ще одне українське місто стало побратимом Ірпеня

Сьогодні мер Переслава Тарас Костін та перший заступник міського голови Ірпеня Олександр Маркушин підписали угоду про співробітництво і партнерство.

Про це повідомляє сайт міста Ірпеня.

Як зазначив мер Переяслава Тарас Костін, між містами вже тривалий час підтримуються дружні стосунки на рівні управлінської команди, а сьогодні ця співпраця була затверджена на офіційному рівні. 

“Мені дуже подобається Ірпінь, тут чисто, затишно і комфортно. Ірпінь – чи не найкраще місто в Україні. Ми плануємо переймати досвід Ірпеня й у Переяславі, а також запрошуємо до нас у місто, ми також маємо що показати”, – зазначив мер Переяслава.

Як відомо, Ірпінь має побратимські зв’язки з низкою міст світу. Найбільш активною є співпраця з німецьким містом Борна, з яким у 2016 році було відновлене партнерство. Ірпінь і Борна реалізовують уже третій крупний спільний проєкт – створення в нашому місті добровільної пожежної дружини. У рамках проєкту в кінці жовтня – на початку листопада в Ірпені перебувала група німецьких пожежників. 

У середині жовтня делегація Ірпінської міської ради на чолі з першим заступником мера Олександром Маркушиним відвідала інше місто-побратим – Мцхету (Грузія), яка щороку 14 жовтня стає епіцентром загальнонаціонального свята Мцхетоба-Светіцховлоба. Візит відбувся на офіційне запрошення керівництва Мцхети.

У День Ірпеня, який відзначали цього року 21 вересня, привітати ірпінців приїхали делегації з міст-побратимів Алітуса (Литва) та Молодечно (Білорусь).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.