Сьогодні йду на похорон рідної сестри, а не в ГПУ – мені не вручали ні повістку, ні підозру, – Карплюк

Кандидат в народні депутати України Володимир Карплюк заявив, що Генеральна прокуратура України не вручала йому повістку про виклик до прокуратури та не оголошувала йому підозру у вчиненні будь-якого злочину. Інформацію, поширену окремими працівниками прокуратури, Карплюк назвав спробою впливу Генпрокуратури на здійснення вибору жителями 95 округу 21 липня 2019 року.

“Згідно КПК України, повістка про виклик вручається особисто. Мені ніхто не вручав повістку. Після вручення повістки у кожного громадянина є передбачені 72 години для прибуття до органу досудового розслідування. Тобто, згідно Законів України, у мене немає жодної підстави сьогодні йти до Генеральної прокуратури України, бо так захотілося Юрію Луценку, щоб розправитися зі мною, як з лідером виборчих перегонів по 95 округу. Я в очі не бачив жодної повістки чи підозри, окрім скан-копії документу, схожого на повістку, який опублікувала у себе на Facebook-сторінці Лариса Сарган – подруга моїх політичних опонентів і за сумісництвом – неофіційний прес-секретар Луценка. У опублікованому нею документі вказана адреса, за якою я вже понад два роки не проживаю та не зареєстрований. Слідчі ГПУ не могли цього не знати. Так само вони прекрасно знали моє нове місце проживання і мій публічний графік зустрічей з виборцями. Але вони спеціально не вручали мені повістку, адже дії ГПУ по відношенню до мене спрямовані виключно на чорний піар проти мене як кандидата в народні депутати”, – повідомив Володимир Карплюк.

“Інформую Юрія Луценка, як людину без юридичної освіти, що згідно статті 135 КПК України, “особа має отримати повістку про виклик або бути повідомленою про нього іншим шляхом не пізніше ніж за три дні до дня, коли вона зобов’язана прибути за викликом. Документ, який опублікувала Сарган 19 липня, виписаний без дати складення цього документу, тобто Генпрокуратура могла мене викликати лише на 23 липня. Але лише у разі, якби цю повістку мені вручили 19 липня. Враховуючи, що сьогодні 19 липня, то в Генпрокуратуру мене не мають право запрошувати раніше 23 липня. Так пише Кримінальний процесуальний кодекс, який Луценко матиме можливість вивчити”, – додав Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.