Потужна магнітна буря насувається на Землю: чим небезпечна та як пережити

Завтра, 15 липня, Землю накриє геомагнітна (магнітна) буря. Причиною її виникнення є спалахи на Сонці, в результаті яких потік заряджених частинок розлітається в різні боки, мішенню стає також і Земля. Магнітне поле Землі захоплює з космічного простору заряджені частинки. Дуже сильний їхній потік збурює магнітне поле планети. Цей процес і називається магнітною бурею, яка чинить глобальний вплив на Землю.Ця магнітна буря є найпотужнішою у липні 2019 року та однією із найсильніших за останнє десятиліття.

Магнітні бурі: кому та як найбільше загрожують

Люди по-різному реагують на магнітні бурі. У деяких дуже погіршується самопочуття і настрій: виникає дратівливість, апатія, слабкість, сонливість або навпаки – безсоння.

Навіть у здорової людини в період магнітних бур може розболітися голова, з’явитися втома та нездужання, а також безпричинно зіпсуватися настрій.Особливо магнітні бурі впливають на фізичний стан метеочутливих людей.

Найбільшої шкоди вони завдають серцево-судинній системі, кількість серцевих нападів та інфарктів зростає. У багатьох підвищується артеріальний тиск і зростає ризик тромбозу. В цей період загострюються хронічні захворювання, з’являються занепокоєння та страхи.У зону ризику також потрапляють вагітні жінки, маленькі діти та люди похилого віку. Також варто звернути увагу на людей, які страждають на різні розлади психіки, оскільки в період потужної магнітної бурі у них може початися загострення.

Як уберегтися від впливу магнітних збурень

Аби залишатися в тонусі і мінімізувати негативний вплив, фахівці радять у цей період дотримуватися простих порад.

Так, цей час краще провести у спокої, уникаючи стресових ситуацій та надмірних навантажень – як фізичних, так і емоційних. Слід більше відпочивати, висипатися й гуляти на свіжому повітрі.

Медики радять робити зарядку вранці – кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Також рекомендовано час від часу приймати контрастний душ.

Для поліпшення самопочуття в такі дні рекомендується не переїдати, щоб не збільшувати навантаження на серцево-судинну систему. Слід дотримуватися меню, яке складається із легкої їжі, мінімізувавши вживання дуже жирних, гострих й надто солоних страв.

Варто відмовитися від алкоголю і кави, натоміть пити побільше води й заспокійливі чаї.Потрібно також поменше перебувати на сонці, обмежити далекі переміщення і поїздки. У такі дні фахівці рекомендують запастися всіма необхідними ліками, а в разі погіршення здоров’я одразу звернутися до фахівця, не затягуючи справу.




Bookmark the permalink.

Comments are closed.