Питання опалювального сезону в Коцюбинському обговорили в КОДА

Учора в Київській обласній державній адміністрації відбулася робоча нарада з приводу опалювального сезону в Коцюбинському. На ній були присутні новопризначений губернатор Київщини Олександр Терещук, його заступники, голови профільних управлінь, голова обласного казначейства, керівник Київоблгазу, представник Мастер-Енерго. Про це повідомив депутат Коцюбинської селищної ради Сергій Даніш.

“Я з Богданом Слюсаренком представляли Коцюбинське. Також була присутня Ольга Матюшина зі своїм адвокатом. У результаті обговорень було вирішено продовжити реалізацію тієі дорожньої карти, яку розпочали депутати селищної ради. Тобто розблокувати рахунки ради, на яких сьогодні лежать вже 45 млн.грн та частково сплатити борг Київоблгазу”, – заявив Даніш.

Читайте також: Чи буде в Україні Алчевськ-2? Громада Коцюбинського вимагає від влади вирішити питання з опаленням!

За його словами, мова іде лише про частину боргу. “Губернатор погодився з тим, що борг, який утворився через несанкціонований відбір газу (а це понад 21 млн.грн!) Київоблгаз має стягнути через суд з відповідальних за цей злочин осіб. Обговорили й те, що селищна рада має викупити обладнання котелень, зокрема котли, які належать Мастер-Енерго – зараз ведеться оцінка цього обладнання і ми вже почали перемовини з представниками фірми”, – зазначив Сергій Даніш. 

Крім цього, на засіданні було прийнято рішення про оформлення на роботу в Коцюбинську селищну раду ще одного бухгалтера. “Також мешканці селища мають знати, хто сьогодні саботує запуск опалення в Коцюбинському – з понеділка у селищній раді не з’являється головний бухгалтер, її помічник та начальник планово-економічного відділу! Без підпису бухгалтера не можливо внести зміни до бюджету. Тому на нараді вирішили негайно брати на роботу ще одного бухгалтера”, – підкреслив депутат ради.

Також стало відомо, що область виділяє УЖКГ “Біличі” 510 тис.грн на закупівлю лімітів газу для дахових котелень. “Щиро сподіваюся, що вже скоро у всі будинки Коцюбинського піде тепло! Для цього ми зробимо все від нас залежне! З хороших новин – ліквідовано аварію і відновлено теплопостачання до семи будинків по вул. Пономарьова, які під’єднані до Київської ТЕЦ, а також запущено тепло на Залізничну, 9 від котельні колонії. Вже завтра запланована робоча зустріч в ПАТ “Нафтогаз України” для вирішення питання газопостачання в Коцюбинському загалом”, – підсумував Даніш. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.