Пільги для учасників АТО: запитання і відповіді.

Цієї суботи відбулась зустріч міського голови Володимира Карплюка з учасниками АТО  та членами їх сімей у великому залі ресторану «Глорія» ( вул. Центральна 18).

Метою зустрічі була необхідність поспілкуватися особисто з усіма бажаючими поза стінами Ірпінської міської ради, відповісти на всі запитання та розвіяти сумніви.

На кожній подібній зустрічі підіймаються запитання допомоги та пільг і на кожній зустрічі знаходяться люди, які чують про те чи інше вперше.

Нагадуємо, що в Ірпені розроблена програма «Турбота» для допомоги учасникам АТО та їх сім’ям, яка включає в себе:

–          50% пільги на комунальні послуги,

–          видачу безкоштовних проїзних квитків для усіх членів сім’ї учасників АТО,

–          безкоштовна психологічна допомога з виїздом додому від Української асоціації фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій. (097 151 21 42, 099 364 19 53)

Крім того існує ряд державних пільг для дітей учасників АТО, а також новітня державна розробка, покликана допомогти донести до кожного учасника АТО та членів їх родин інформацію про те, які види допомоги вони мають право отримати – «Дорожня карта допомоги для воїнів АТО». (Знаходиться у вільному доступі за посиланням: http://koda.gov.ua/sotsialni_garantiji_uchasnikam_ato_ta_jih_rodinam)

Як виявилось, далеко не всі учасники зустрічі знали про функціонування в Ірпені Громадської ради АТО, що проводить відкриті зустрічі двічі на місяць (по п’ятницям) і самостійно вирішує питання забезпечення та першочерговості виділення земельних ділянок (або квартир) бійцям АТО.

«Хотілось би, щоб ми, не соромлячись, запитали один одного про все, що хочеться запитати. До мене дійшли розмови, ніби-то землю для бійців виділяють у так званій «поймі» і ця земля, відповідно,  не може використовуватись в нормальному режимі. Це все байки, ті землі знаходяться поза межами Ірпеня, у нас немає права ними розпоряджатись взагалі,» – пояснює міський голова. – «Приходьте, спілкуйтеся, висловлюйте свої побажання, запитуйте, якщо чогось не знаєте, або не розумієте. Я приймаю бійців і членів їх сімей завжди без черги і не тільки в прийомний день.»

Пільги для учасників АТО: запитання і відповіді.

Пільги для учасників АТО: запитання і відповіді.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.