В Ірпені АТОшники створили Громадську раду

В Ірпені створили Громадську раду учасників антитерористичної операції при міському голові. Головою ради обрали Олександра Тарасюка, секретарем – Олену Ніколенко.

Перше організаційне засідання Громадської ради відбулося за участі учасників АТО, членів їх родин, представників виконкому, військкомату та міського Штабу допомоги АТО.

Новообраний голова ради АТО – вимушений переселенець з Луганської області, учасник антитерористичної операції, був розвідником, втратив на фронті ногу, сепаратисти за нього оголосили винагороду у 10 000 доларів. Секретарем обрали Олену Ніколенко. Її чоловік Олександр нині служить на сході України в районі Широкіно. Вже два дні жінка не чула від нього жодного повідомлення, але це не зупинило її в  прагненні допомагати іншим. За цих людей  проголосували усі 13 учасників АТО, які стали членами Громадської ради.

Ініціативу створення Громадської ради озвучив Володимир Карплюк ще понад місяць тому на урочистій зустрічі демобілізованих  учасників АТО. Тоді він дав свій номер телефону всім учасникам АТО і сказав, що лідер ради стане членом виконавчого комітету і його радником. Це, на думку міського голови, значно спростить вирішення всіх їхніх питань. «На жаль, є чимало проблем, з якими стикаються учасники АТО, повертаючись додому. Це і соціально-побутові питання, особливо – проблема житла, і  питання реабілітації. Самотужки їх важко вирішити. Громадська рада – це серйозний інструмент, який може допомогти у вирішенні локальних проблем. Переконаний, що разом нам вдасться ефективніше вирішувати  питання учасників АТО та їх сімей,» – зазначає мер.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.