ПЕРШИЙ козацький чудо-садочок в Ірпені

Нещодавно редакцію Правди Ірпеня запросили на справжнє українське свято, влаштоване двома ірпінськими благодійниками: Наталією та Віталієм Череднюками.

На окраїні Ірпеня (вулиця Пушкінська) серед зелених сосен в приватній садибі є веселий Двір та добра Хата. Саме тут відбулось урочисте посвячення у джури, Білогородською сотнею козаків, старшої групи дітей клубу айкідо «Тенчи», в якому уже майже 10 років тренує діток Віталій.

Після урочистостей діти стріляли з лука, майстрували кукурудзяних янголів, ліпили вареники із хазяйкою Наталею та куштували гарячий козацький борщ прямо з велетенського казана.

Наталія та Віталій активно займаються етнічно-патріотичним вихованням молоді Ірпеня. А зараз вирішили перейти на якісно новий рівень і відкрити свій домашній Козацький екосадочок, де діти багато часу зможуть проводити на свіжому повітрі, відвідувати баню, ходити в «походи» – все це на фоні ознайомлення з українськими традиціями і культурою, святами та піснями.

Садочок буде надавати послуги повного дня (п’ятиднівка з 8:00 до 19:00), ночівлю за потребою, можливість залишати дитину на половину дня, або відвідувати окремі майстер класи:

«Справжня Берегиня» – вишивання, шиття, ліпка вареників та випікання хліба для дівчаток,

козацько-лицарські уроки для хлопчиків,

англійська мова та загальноосвітні уроки розвитку з досвідченими педагогами,

спортивні заняття з елементами йоги та айкідо,

уроки креативного малювання та багато іншого.

«Дуже хочеться дати діткам чогось справжнього, а не штучного. Малюки мають зростати біля землі, відчувати її силу, знати українські традиції, змалечку вчитися шанувати свята,» – говорить Наталя.

[nggallery id=78]

Bookmark the permalink.

Comments are closed.