І сміх, і гріх: політичні дебати в Ірпені

Вчора відбулися політичні дебати між кандидатами на посаду мера Ірпеня та громадою міста, ініційовані Ірпінською молодіжною громадською радою при Ірпінському міському голові.

З 11 зареєстрованих кандидатів у мери були присутні лише шестеро: Карплюк Володимир, Бєлов Вадим, Мазур Ігор,  Свистович Мирослава, Мельничук Євген та «містер -ікс» Шевчук Петро.

Не обійшлося без уже класичних «циркових вистав» від «громади»: до початку основного етапу дебатів, коли чинний мер ще не з’явився, його місце зайняла колода з написом «Карплюк», яку, не без скандалу, прибрали зі сцени.

Регламент заходу диктував свої умови: 5 хвилин на представлення своєї програми та 5 питань від залу (загалом 15 хвилин на кожного кандидата).

Першим дали час Ігорю Мазуру, але він відмовився, пославшись на те, що потрібно викликати кандидатів за алфавітом і він хоче послухати опонентів. Проте, коли черга таки дійшла до Ігоря Мазура, він, як справжній військовий, який «не знає слів кохання» висловлювався сухо. На питання «де взяти кошти на розвиток міста?» кандидат дав дійсно вражаючу відповідь: «гроші треба взяти там, де вони завжди були». Словом позицію Мазура повністю не вдалось зрозуміти нікому, крім самого Мазура.

Володимир Карплюк чітко вклався у регламентовані 5 хвилин, встигнувши розповісти, за його словами, лише відсотків 20 з того, що планується зробити у місті. Бажаючих задати питання чинному меру виявилось багато, але регламент є регламент – вдалось лише п’ятьом. Питання були провокаційними і часом «брудними».

Виступ Євгена Мельничука був цілком у його дусі: він повторив програму Карплюка, наплутавши назви вулиць і з пристрастю додав, що якщо здобуде перемогу на виборах Карплюк «буде сидіти»! Варто зазначити, що вже через якихось пів години Євген публічно зняв свою кандидатуру з голосування.

Мирослава Свистович не розповіла нічого про власну програму, говорила лише про «махінації з землею», «пайові внески» і «дерибан».

Вадим Бєлов був надзвичайно лаконічним : «Я нікому нічого не обіцяю», ось мабуть і вся суть промови.

І нарешті «містер-ікс», самовисуванець, Шевчук Петро запропонував зробити на місцевій річці Козацьку січ, тим самим створити додаткові робочі місця. Цікава думка, але здається серйозно кандидата ніхто не сприйняв.

У самому кінці заходу, 3 кандидата зробили заяви, що знімають свої кандидатури на користь Ігоря Мазура: Євген Мельничук (як зазначалось вище), Мирослава Свистович та Вадим Бєлов.

Таким чином усi бажаючi змогли на власні очі почути та побачити кандидатів в мери Ірпеня. Чи пішло це на користь? Побачимо після виборів.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.