Оверко: я впевнений, парк по вул. Новооскольській обов’язково буде

Керівник будівельної компанії “Синергія” Ігор Оверко  впевнений, що сквер по вул. Новооскольській  біля ЖК “Синергія 2”  обов’язково буде. Про це він розповів кореспондентам “Правди Ірпеня”. 

На сесії міської ради, яка відбулася 27 липня 2017 року, депутати Ірпінської міської ради підтримали електронну петицію жителів мікрорайону з житлових комплексів “Синергія-2”, “Теплий стан”, “Уютний”, “Грін лайт”, “Річ таун” щодо заборони знищення дерев і забудови зеленої зони на вулиці Новооскольська (біля ЖК “Синергія 2”) та облаштування там скверу.

“Як депутат Ірпінської міської ради,я дбаю, щоб Ірпінь розвивався та процвітавЯ впевнений, сквер по вул. Новооскольській біля ЖК “Синергія 2″ обов’язково буде. Ми з міським головою знайдемо рішення для розв’язання питання. Але потрібен час. Взагалі ідея облаштування скверу не нова. Як керівник будівельної компанії і як депутат міської ради я  розумію необхідність облаштування зелених зон по місту. І міський голова розуміє ці питання, саме тому йде на зустріч громади. Адже Ірпінь – це місто парків, місто здоров’я. Під час чергового об’їзду я показав Володимиру Карплюку дану ділянку і озвучив її майбутню концепцію. Міський голова підтримав мене. Але є питання – ця земля є власністю громади, а не приватною. Тому, її потрібно оформити в земельному кадастрі, як рекреаційну зону, тобто парк. Саме тому парк у майбутньому по вул. Новооскольській – буде. Невеликий, але перший крок у нас для цього робиться”, – заявив Ігор Оверко.

За словами Оверка, електронна петиція не є готовим проектом рішення міської ради чи засобом прямого тиску на конкретну особу – чи то підприємця, чи то посадовця, чи то орган державної влади. “Окреслене в петиції питання лише вказує на проблему.  Але швидке рішення не завжди залежить від влади. Хоча сьогодні в Україні механізм електронних петицій дає змогу спрямувати накопичену протестну енергію громади, рівень якої дуже високий, у “мирне” русло розв’язання. Це безумовно є розбудовою  громадського суспільства. Це хороша співпраця між громадою і владою. Потрібно лише в законодавчому полі знаходити реалістичні відповіді на поставлені  у петиціях проблеми”, – розповів очільник “Синергії”.

Як відомо, компанія “Синергія” вже чимало зробила для міста. Минулий 2016 рік був щедрим на втілення серйозних проектів, які прямо чи опосередковано фінансувалися “Синергією”.  Зокрема, це реставрація та відкриття міського стадіону “Чемпіон” – з полем для футболу, тенісним кортом, 2 тренажерними площадками, трибуною на 800 людей, біговою доріжкою, залами с м’яким покриттям. Це створення найбільшого парку міста “Центральний”. Адже багато жителів міста були впевнені, що на місці парку  “Центральний”  виросте багатоповерхова забудова.

“Основний акцент моєї депутатській діяльності, – каже Ігор Оверко, – на дорученому мені №18 окрузі. Наприклад, зроблено реконструкцію дорожнього покриття по вул.Лисенка  (Надсонова) та прокладено там новий тротуар; здійснено капітальний ремонт дороги на відрізку вул. Мечникова, 101-б, до перетину із вул.Толстого; прокладено нове дорожнє покриття по вул. Білокур; на прохання мешканців встановлено “лежачі поліцейські” по вул.Мечникова;  встановлено нову зупинку громадського транспорту по вул.Гайдамацькій; проведено роботи з очищення вулиць виборчого округу №18 від сухостою, організовано повне прибирання проблемних, штучно створених місцевих сміттєзвалищ.

У найближчих планах “Синергії” – відкриття 1 вересня довгоочікуваного муніципального дитячого садочка “Колібрі” по вулиці Сковороди для 300  маленьких ірпінців. А ще відкриття першого в Ірпені “Парку здоров’я” у рекреаційній зоні біля улюбленої жителями міста “Кринички”.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.