Нардеп Ольга Червакова осквернила Гімн України

Нардеп Ольга Червакова зневажає українську державну символіку. В той час, як колеги-депутати, в тому числі герой України Надія Савченко, під час відкриття засідання парламенту виконували гімн України, Червакова демонстративно писала на планшеті пост у Facebook. Поведінка Черваковї різко контрастує з Надією Савченко, яка також потрапила в об’єктив фотокамери. Про це повідомляється на сайті “Политические известия в Украине”.

img_top

Дії Червакової є аморальними по відношенню до тих, хто у боротьбі за Україну загинув зі словами національного гімну на вустах. Зневага до гімну як державного символу з боку Ольги Червакової може стати причиною для притягнення її до відповідальності. Після такої наруги над символом України вона повинна публічно вибачитися з трибуни парламенту або назавжди піти з української політики.

“Коли звучить державний гімн, особливо якщо йдеться про Верховну Раду, депутат повинен відкласти усі справи, встати і вислухати його. Тут ми бачимо неповагу до державної символіки з боку пані Червакової, яка перебуває у статусі народного депутата. Відповідно до статті 338 Кримінального Кодексу України, публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців”, – коментує правознавець Віталій Чернілевський.

Ольга Червакова на загал позиціонує себе як патріотка, викладає в мережу фото з Майдану, а у стінах парламенту демонструє зневагу до гімну України. Грайливий настрій Червакової під час виконання гімну різко контрастує з Надією Савченко, яка слухає “Ще не вмерла України…” дуже серйозно. Савченко неодноразово наголошувала, що деякі депутати Верховної Ради працюють “як на базарі” і “щодня обдурюють народ”.

Раніше зневагу до державних та національних символів України фіксували у регіонах, де частина населення має сепаратистські настрої. Зокрема, минулого року мер Слов’янська Донецької області під час урочистих заходів не захотів прийняти жовто-блакитний прапор з рук українського військового. Також у деяких місцевих радах на сході країни відмовляються вмикати український державний гімн під час відкриття і закриття засідань.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.