Мистецький простір для студентів з обмеженими можливостями

590F3697-B270-43FB-917B-DC5FCD9D3FC7

Питання пошуку нових методик соціалізації молоді з інвалідністю, удосконалення вже існуючих інклюзивних технологій є наразі актуальними в суспільних світових практиках, до яких активно долучаються як громадські організації, так і заклади освіти України. За сприяння Українського культурного фонду в Харківському національному педагогічному університеті імені Г.С. Сковороди створено дизайн та відкрито унікальний художньо-мистецький простір «Інклюзивний ART-НUB» для здобувачів освіти та викладачів університету з особливими освітніми потребами.

Інноваційний проєкт вирішує проблему соціалізації студентів з інвалідністю креативним способом – через мистецтво та спільну творчу діяльність. Окреме приміщення розділене на зони творчості, коворкінгу, психологічного розвантаження та HandeMade. Зони обладнані зручними місцями для творчої роботи осіб з обмеженими можливостями за різними напрямами мистецтва (гончарство, монотипія, музика, живопис, ручна праця, пісочна анімація). Одночасно у хабіпрацюватимуть до 20 осіб під супроводом висококваліфікованих спеціалістів та сурдоперекладача. 

Організація проєкту покликана привернути увагу суспільства до проблем людей з інвалідністю, формувати повагу до їхніх прав та потреб, стверджувати інклюзію як базову цінність для суспільного розвитку. Організатори інклюзивного простору запрошують не лише здобувачів освіти ХНПУ імені Г.С.Сковороди, а й інших закладів освіти Харкова та області до співпраці! Це є гарною практикою, яку варто переймати і впроваджувати в освітніх та громадських просторах різних регіонів країни, яким цікава «особлива» освіта та небайдужа доля людей з обмеженими можливостями.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.