Місцеві вандали додають роботи ірпінським комунальникам (відео)

Працівники «УЖКГ “Ірпінь”» розпочали сезон заміни дорожніх знаків – вигорілі й пошкоджені демонтують, а яскраві й нові встановлюють. Оновлення розпочали з центральних вулиць міста.

Олександр Павленко, начальник дорожньо-експлуатаційної дільниці КП «УЖКГ “Ірпінь”»:
«Ми кожного кварталу разом із поліцією об’їжджаємо місто, робимо перевірку знаків і при необхідності міняємо знаки, які вигоріли, які були обмальовані».

Закупівля дорожніх знаків відбувається на тендерній основі у співвідношенні ціна – якість. У середньому один вартує 400 грн. Виготовлені вони з оцинкованої сталі й можуть служити 2–3 роки. Але через вандалізм їх доводиться міняти 3–4 рази на рік.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ “Ірпінь”» із питань благоустрою міста:
«Певна групка людей або одна особа постійно розмальовує їх у вигляді графіті, що призводить до того, що ми змушені змінювати дорожні знаки набагато частіше. Звертаємося до цієї групки людей, щоб вони ходили у відповідні художні гуртки і там займалися своєю творчістю й не псували комунальне майно нашого міста».

Дорожні знаки – не єдині «мольберти» для «художників»-шкідників. Останнім часом вони активно взялися обмальовувати автобусні зупинки, а їх не так просто замінити, як дорожні знаки. Тож комунальникам доводиться їх очищати.

Дмитро Сухомлин:
«Ми змушені постійно їх відмивати. Тратимо кошти на придбання певної хімії, а також фарбуємо. По місту встановлено чимало камер, і рано чи пізно ми цю особу виявимо, і вона буде притягнута до адміністративної відповідальності, тому що псувати комунальне майно ніхто не має ніякого права».

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.