Мітинг біля мерії, або скоро вибори!

Сьогодні під Ірпінською міською радою відбувся мітинг. Приводом для зібрання стала новина про побиття активіста Євгена Мельничука, який переселився з Севастополя. Перед цим під час розборок з охороною однієї із забудов постраждав ще один місцевий мешканець, тому люди поєднали ці випадки у «серію нападів на активістів». До речі, після того, як стало відомо про напад і побиття, мер міста відразу звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсенія Авакова з проханням провести незалежне розслідування та невідкладно знайти замовників, організаторів та виконавців цього.

Загалом акція була добре підготовлена та професійно організована: гарні плакати віддруковані в поліграфічному підприємстві, правильно розставлені люди, які мали стояти до 11 години. На цій акції кожен відігравав свою роль і мав свій інтерес:

– частина проплачених, яким вручили плакати;

– бабусі-відвідувачки всіх мітингів;

– ображені городники та інші, які від мера до мера вибивають собі землю;

– люди, які симпатизують сьогоднішній владі;

– політики, які, схоже, розпочали вибору кампанію: колишній мер Мирослава Свистович (подейкують, що знову збирається на вибори), Богдан Мельничук (само собою), Віктор Бархоленко, Ігор Домбровський, Ігор Мірошниченко (не втримався), Ігор Юрчак та інші;

– обласний бомонд: зі своїми помічниками приїхав заступник голови Київської облдержадміністрації Дмиро Христюк, який не зовсім зорієнтувався, як і що йому тут робити. А в результаті наламав дров.

Заступник губернатора спочатку виступив із досить адекватним словом у стилі «треба зібрати документи по забудовах і на комісії в області вивчити». Відповідальних за побиття, сказав, знайти і покарати. Але коли відспівали гімн і мітинг мав закінчитися, душа раптом попросила продовження: він почав вимагати до мікрофона начальника міліції. Ігор Падюк приїхав. В результаті його ніхто не захотів слухати, всі кричали «Ганьба!», хоча йому було що сказати. Вийшло так, що зам голови КОДА спричинив те, що на начальника міліції піднявся крик і погрози того, що буде Мукачево і правитиме Правий сектор. Тут відбулася короткотривала перепалка між представниками Свободи і Правим сектором на тему, хто з них кращий.

Дехто з людей не витримував під розпаленим сонцем, кидав свій постер, підходив за заробленим конвертом і їхав додому (дивіться фото). Після мітингу всі плакати обережно забрав і поскладав один чоловік у машину.

А потім у маршрутці, коли «справжні ірпінчани» поверталися додому до Києва, вони ще довго обговорювали народження сина у секретаря міської ради, «руду бестію» Анастасію Попсуй, «найадекватнішого, але злого» Максима Плешка та інші цікаві моменти заходу.

P.S. У команді мера всерйоз говорять, що побиття – це організована підстава проти них, і працюють над тим, щоб виявити, хто ж це зробив. Насправді все це вкрай вигідно тільки опонентам мера, якими сьогодні є Блок Петра Порошенка області. Але ніяк не Карплюку. Все схоже на те, що керівники Блоку ПП, які з наближенням виборів розуміють, що вони в Ірпінському регіоні не мають нікого і нічого: ні дієвої парторганізації, ні лідера, ні активістів. Вони також розуміють, що за рахунок Ірпінського регіону Нові обличчя мають шанс пройти в облраду. А це псує їм усі карти. Тільки недалекоглядна і необізнана людина може допускати, що за наказом Карплюка, як це намагаються приплести, побили людей. Адже це нічого не вирішує, лише створює проблеми. От і зараз можна чітко простежити зв’язок між нападом на активістів та сьогоднішньою акцією.

Усі фото дивіться тут.

DSC03058

Bookmark the permalink.

Comments are closed.