Матюшина їде за кордон, щоб уникнути судового засідання

Ольга Матюшина не з’явиться на судовому слуханні, яке стосується її перебування на посаді голови селища Коцюбинське. Про те, що вона від’їжджає за кордон, повідомила сама Матюшина на своїй сторінці у Facebook сьогодні пообіді. 

“Інформую громаду, що я відлітаю до Єревану на міжнародну конференцію щодо енергоефективності. На жаль, як мер селища Коцюбинське на цьому рівні я зможу просто перейняти досвід”, – пише Матюшина.

Нагадаємо, що завтра, 26 жовтня, має пройти судове засідання, за позовом самої Матюшиної до Коцюбинської селищної ради та державного реєстратора про визнання протиправними та скасування рішень ради по достроковому припиненню повноважень голови від 8 квітня цього року. Однак, якщо позивачка не з’явиться на засідання, то його перенесуть.

kpu

Слід наголосити, що через відсутність Ольги Матюшиної, слухання цієї справи уже переносили. Очевидці кажуть, що минулого разу жінка була в суді, але зникла буквально за кілька хвилин до початку засідання. У зв’язку з цим, засідання перенесли на 26 жовтня. Таким чином, Матюшина намагається будь-якими методами втриматися у кріслі селищного голови і затягує судовий процес.

Водночас, практикуючі правозахисники стверджують, що у випадках, коли розгляд справи постійно переносять, то найімовірніше вона програшна і такими методами відтягують час. У цьому випадку очевидно, що завтра суд мав би підтвердити, що депутати відсторонили Матюшину від посади законно. Тому вона має покинути селищну раду. А ЦВК зобов’язана призначити дострокові вибори селищного голови.

На сьогодні селище Коцюбинське перебуває у надскладному становищі. Зірвано опалювальний сезон. Серйозні проблеми з УЖКГ “Біличі”, селище потопає у побутових відходах, у під’їздах не проводиться прибирання, перебої з електропостачанням. Крім того, досі не сформовані профільні комісії та не обраний секретар селищної ради. Однак Матюшина залишає коцюбинців з такими проблемами наодинці заради конференції.

Якщо Ольга Матюшина так переймається питаннями енергозбереження, то мала б у першу чергу взяти участь у ІІІ Міжнародній конференції “Енергоефективність в промисловості, АПК і житлово-комунального господарства”, що проходила у Києві 4 жовтня.  Але там її не було. Очевидно, що поїздка до Єревану – це лише зручна причина, щоб уникнути судового засідання, яке позбавить Матюшину крісла селищного голови.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.