Маріель Славська про Ірпінь: “Мені дуже подобаються зміни, які тут відбуваються”

Громадська активістка Маріель Славська позитивно оцінює зміни, що відбулися в Ірпені в останні роки. Про це вона повідомила в одному зі своїх відеоблогів.

Активістка розповідає про один з парків Ірпеня, який раніше був покинутою територією: “Пройшов буквально рік-півтора, як я жила в цьому місці. Буквально за пару місяців тут все вичистили і побудували прекрасний парк з красивими доріжками і клумбами, зі зручними парко-зонами і великий дитячим майданчиком. Тепер я стала приходити сюди з дитиною. Увечері тут все освітлюється, більш того, територія охороняється. Є відеоспостереження. Відеозаписи зберігаються 2 тижні, в разі чого – їх можна переглянути”.

Також Маріель Славська висловлює переживання, що позитивні зміни, пов’язані з Володимиром Карплюком, можуть завершитися: “Тепер повертаюся до теми нашого мера Карплюка Володимира і його команди. Хочу зразу сказати, що я абсолютно аполітична людина і ніколи не писала ніяких постів, ніяких відео. Але в даному випадку я дію, напевно, як соціально відповідальна людина, як житель цього міста. Я реально переживаю! Я переживаю, що щось зміниться в гірший бік і що всі ті зміни, які почали відбуватися в нашому місті – вони завершаться. І все. Все зависне і нічого не буде відбуватися. Загалом – не хотілося б, щоб таке трапилося”.

Самого Карплюка Славська характеризує, як людини відкриту і рішучу: “Якось я прийшла до старого мера на прийом. Це був старий совдепівський кабінет з величезним столом. За ним сидів кремезний чоловік, а ти на тлі нього здаєшся маленьким людям. М’яко сказано, – некомфортно. Так ось, прийшла на прийом до нового (Карплюк, – ред.). Купа народу, як завжди, але я була в шоці. Сидить мер і обговорює питання з жителями. Ти чуєш про що вони розмовляють і, виходить, ти не можеш запропонувати ні хабар, ні здійснити якісь домовленості слизькі. Адже все це відбувається на очах у десятків людей, які точно також прийшли зі своїми питаннями. Ще одне спостереження. Зазвичай коли бабусі заходять зі своїми авоськами – дуже дратує чиновників. А тут немає – навпаки – заступник мера допомагає їй сісти. Потім я спостерігала як відбувається вирішення питань. Наведу приклад, який добре запам’ятала. Прийшли мешканці якогось ЖК і розповідають, що біля них побудували ще один будинок, а між ними гладка дорога, по якій “літають” і небезпечно для дітей. Чи можна кинути парочку “лежачих поліцейських”? Плюс, проводили якісь комунікації і залишилися ями. Що робить пан Карплюк? Він тут же телефонує, я так розумію, забудовнику. Звучало це так: “Там-то є яма, усунеш за 2 дні. В якості компенсації – кинеш 2 “поліцейських” по такій-то вулиці”. Такий підхід я чула ще 20 хвилин аж до свого прийому. Після цього, через деякий час, мені потрібно було знову на прийом. На подив, нічого не змінилося. Все так само прозоро і при всіх. Я зрозуміла, – скоріше за все це такий підхід до роботи”.

“Нещодавно була на прийомі у лора. Там жінка похилого віку говорить: “Ти знаєш, ось за 30 років не бачила, щоб хтось підпилював дерева”. Пізніше, вона побачить вже новий парк в самому центрі. Знаєте, ви можете сказати, що я наївна. Але я бачу, що такий підхід, коли приходить молода команда, так, ті, у кого є свій бізнес і вони зацікавлені, щоб просувати місто. І коли побачила такий підхід до роботи, у мене зародилася надія – може бути не так все погано в нашій країні? Якщо на місцях будуть з’являтися ось такі люди – тоді, може, є у нас нормальне майбутнє? Реально за ті 3 роки, які я тут живу відбулися колосальні зміни! Тут є багато всього: багато парків, чудова дитяча поліклініка з новою технікою, нові світлофори, яких раніше не було, обладнаних зупинок. Дороги! Їх стає все більше і більше хороших тротуарів… Ясна річ, що всі використовують ресурс для того, щоб вирішувати і своє питання в тому числі. АЛЕ .. Де гарантія, що з приходом нової влади ми отримаємо все те ж саме, що отримали за ці 3 роки? Я не знаю, як буде. Так, ще дуже величезну кількість роботи потрібно виконати. У нас немає нормального пологового будинку, у нас не вистачає дитячих садків, шкіл, але багато, що вже з’являється. Тому захотілося мені підтримати команду, яка працювала над благоустроєм нашого міста і сказати їм спасибі, а так же побажати успіхів! Я знаю, що жителі міста вас підтримують, тому що ті люди, які тут проживають бачать ті зміни, які відбулися в нашому житті”, – зазначає активістка.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.