«Літературна Україна» опублікувала розповідь про чорну піарницю, прототипом якої є Ірина Федорів

15724924_794178790734134_8649963500684419394_o-1_0

Тижневик Національної спілки письменників «Літературна Україна» в номері від 31 липня цього року опублікував розповідь Максима Черешні «” Федорівщіна ” або замовна журналістика під прикриттям удавано-чесних спонукань». На думку експертів, прототипом головної героїні твору Ірини Федорівни Коцюбинської стала екс-координаторка руху «Чесно», журналістка і чорна піарниця з селища Коцюбинське Київської області Ірина Федорів, а авторський неологізм «Федорівщина» може стати терміном, який означає продажну журналістикуй інформаційні маніпуляції, пише Аргументум.

За сюжетом розповіді, журналістка Ірина Федорівна на прізвисько Федора публікує в місцевій пресі серію брехливих «викривальних» статей про свого колишнього чоловіка, з яким після розлучення ділить майно. Однак тріумф обертається поразкою, коли в мережу інтернет потрапляє вміст її ноутбука: замовні «журналістські розслідування», листування із замовниками чорного піару, деталі розрахунків за інформаційне цькування тощо.

Аргументум нагадав, справжня Ірина Федорів відома завдяки численним скандалам, пов’язаним, зокрема, з масштабним використанням в інформаційному просторі брудних технологій. У 2017 році вона була визнана лавреатом всеукраїнського журналістського антирейтингу «Унітаз року», а в 2018-му потрапила в п’ятірку журналістів, які, за оцінкою громадських активістів, зганьбили честь професії.

Також Федорів прославилася контактами з Віктором Януковичем та екс-генпрокурором Віктором Пшонкою. Чорна піарниця зустрічалася з ними і шукала їх підтримки за часів президентства Януковича.

Крім того, Федорів і її соратниця – екс-голова Коцюбинського Ольга Матюшина – зарекомендували себе як активні лобістки поглинання селища Києвом в інтересах столичних забудовників. На виборах 2015 року саме Федорів просувала Матюшину на посаду керівниці селища. Після виборів піарниця активно впливала на діяльність своєї протеже. За період перебування тандему Матюшиної – Федорів при владі в Коцюбинському було паралізовано роботу селищної ради та виконавчого комітету, доведено до колапсу житлово-комунальне господарство, зривалися опалювальні сезони.

Зараз іде судовий процес проти Ольги Матюшиної – правоохоронці звинувачують її в розкраданні 750 тис. грн державної субвенції. Ці кошти повинні були піти на будівництво в Коцюбинському футбольного поля. Це не єдиний випадок фінансових зловживань протеже Федорів: в результаті аудиту Рахункова палата України довела факт крадіжки ще понад 680 тис. грн держсубвенції, перерахованої приватній фірмі за невиконаний ремонт даху Будинку культури.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.