Лідери громад закликали не допустити використання Посольства США у переслідуванні Володимира Карплюка

Голова Фонду відновлення Ірпеня та екс-мер міста Володимир Карплюк спростував неправдиву інформацію про те, що його не впустили до США, поширену фейковим політологом Миколою Ощановським. Насправді Карплюк востаннє був у США у квітні 2023 року і з того часу не в’їжджав на територію США. Зі свого боку Карплюк заявив про спроби політичного переслідування.

«Псевдополітолог заявив, що ніби-то я намагався нещодавно виїхати до США, але мене, за його словами, «розвернули» та не впустили на територію США. Повідомляю, що останнього разу я виїжджав з робочою поїздкою до США 11 квітня 2023 року. З того часу я жодного разу не виїжджав до Сполучених Штатів Америки і не намагався виїжджати до США, тому мене не могли впускати чи не впускати на територію цієї дружньої Україні країни. Разом з тим, всі «політологи», журналісти та медіа, що поширили цю неправдиву інформацію, обов’язково отримають судові позови про захист честі, гідності та ділової репутації”, — повідомив Володимир Карплюк.

“Принагідно звертаю увагу громадськості на спробу використання діяльності моїми опонентами дипломатичних установ в Україні з метою політичного переслідування мене, як політичного та громадського діяча. Адже, після того, як я разом з управлінською командою міста Ірпінь неодноразово здійснював візити до США з метою залучення коштів на відновлення постраждалої Ірпінської громади, ми отримували кулуарні сигнали про політичну недоцільність візитів до США через те, що я очолюю окрему політичну партію. Планую найближчим часом розповісти про ці сигнали та тих, хто їх посилав”, — додав екс-мер Ірпеня.

Народний депутат України, заступник керівника групи з міжпарламентських зв’язків з США Мар’ян Заблоцький засудив спроби політичного переслідування Володимира Карплюка: “Зараз стикаюсь з тим, що місцеві «небайдужі» всіляко намагаються зупинити виїзд Володимира Карплюка до США. Пам’ятаю, як певні особи з України тегали всіх підряд своїми фейками — аж до ФБР — коли ми привезли першу партію зброї з Маямі. Це нас не зупинило. Потім пішла друга і третя партія. Зараз пішли листи до Посольства США, щоб унеможливити візити Володимира Карплюка у Штати. Питання одне: щоб що? Я ніколи не боявся говорити правду, яке б медіа-поле не створювалось. Тому відповідально кажу: завдяки в тому числі і роботі Володимира Карплюка мені вдається возити в Україну зброю. Крапка. Це не питання симпатій і антипатій особистого рівня. Це — результат, який бачу і я, і люди. Звертатимусь до посольства США з тим, аби не звертали увагу на спроби завадити його діяльності. А тим, хто заважає процесу — моя порада, куди генерувати нереалізовану енергію: ЗСУ. Купіть або завезіть навіть не гвинтівку, хоч приціл. Хлопці і дівчата будуть вдячні”.

Звернення до Посольства США в Україні щодо недопущення залучення Посольства до політичного переслідування Володимира Карплюка підтримали лідери громад Київщини – мер міста-Героя Ірпінь Олександр Маркушин та голова постраждалої Бородянки Ірина Захарченко, мер міста Боярка Олександр Зарубін та селищний голова Коцюбинського Сергій Даніш.

Зокрема, Ірпінський міський голова Олександр Маркушин наголосив, що “після деокупації разом з Володимиром Карплюком та презентаціями руйнувань ми поїхали по світу шукати та залучати кошти на відновлення зруйнованого міста-Героя Ірпеня. За останні півтора року ми показали інформацію про військові злочини російської армії у Вашингтоні, Брюсселі, Маямі, Мілвокі, Парижі, Брюсселі, Варшаві та інших містах Європи та США. Пророблена робота допомогла залучити недержавні кошти на відновлення Ірпеня. Наша міжнародна робота не подобається деяким політичним силам і вони влаштовують політичне переслідування, використовуючи Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні”.

Підтримала позицію Олександра Маркушина і очільниця постраждалої громади Бородянки Ірина Захарченко: “Висловлюю підтримку лідеру партії «Нові Обличчя», голові Фонду відновлення Ірпеня Володимиру Карплюку, який є справжнім другом Бородянської селищної громади, щодня допомагає нашій постраждалій громаді у процесі відновлення та відбудови. Як представник органу місцевого самоврядування, категорично засуджую будь-які політичні переслідування політичних діячів в Україні. Знаю, наскільки багато Володимир Карплюк зробив у 2014-2018 роках на посаді Ірпінського міського голови, і також знаю, що він приклав максимальні зусилля для поширення інформації у США про наслідки російської агресії в Ірпені, в Бородянці, і вцілому, на Київщині. Спроба дискредитувати одного з лідерів місцевих громад перед Посольством США в Україні обов’язково знайде відповідну оцінку. Звертаю увагу Посольства США в Україні на підтримку Володимира Карплюка у питанні недопустимості його політичного переслідування. 16 грудня 2023 року у Бородянці за підтримки та допомоги Володимира Карплюка відбувся форум «Бородянка: майбутнє громади», який привернув увагу до проблем відновлення Бородянки. Він активно залучає донорів та партнерів для відбудови постраждалих міст, сіл та селищ Київщини”.

Мер Боярки Олександр Зарубін також підтримав Володимира Карплюка: “Викликав обурення той факт, що в важкі часи війни та під час складної роботи по відновленню українських міст деякі політикани займаються інтриганством замість продуктивної роботи. Закликаю Посольство США в Україні не брати участь у політичному переслідуванні лідера політичної сили Володимира Карплюка, який завдяки свої міжнародній діяльності разом з Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним зробив вагомий внесок у залучення іноземного фінансування у відновлення постраждалої Ірпінської громади. Висловлюю свою підтримку голові Фонду відновлення Ірпеня Володимиру Карплюку. Його робота, як на посаді мера Ірпеня і як громадського діяча, є прикладом розвитку та відновлення українських міст. Завдяки Володимиру Карплюку, Ірпінь першим з усіх міст України став прикладом розвитку сучасного українського міста. Команда, яку створив Карплюк – приклад патріотизму і боротьби за Україну. Карплюк – людина, яка всі роки боролася з системою і тримала політичний удар навіть при шаленому медійному тиску олігархічних ЗМІ. Вірю, що здоровий глузд переможе політичні інтриги, а їхнім сценаристам не вдасться маніпулювати рішеннями Посольства США в Україні”.

Очільник Коцюбинського Сергій Даніш наголосив: “Протягом останніх 10 років я є безпосереднім свідком політичного переслідування Володимира Карплюка з боку його опонентів, які використовували брудні методи та технології. Сьогодні політичні опоненти Володимира Карплюка поширюють неправдиву інформацію, намагаючись «сформувати думку» Посольства США в Україні щодо його візи до Сполучених Штатів Америки. Це є спробою політичного переслідування лідера незручної комусь політичної сили та спробою дискредитувати місцеве самоврядування в Україні. Закликаю Посольство США в Україні не втягуватися у процес політичного переслідування, організатори якого обов’язково понесуть публічну та кримінальну відповідальність”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.