В Ірпені провели тренінг з жіночого здоров’я для працівників освіти Київщини (відео)

У дорослих завжди виникають труднощі, коли потрібно пояснити дітям не дитячі речі. Тож, щоб допомогти із цим працівникам освіти, в Ірпінському ліцеї «Мрія» провели відповідний тренінг.  Слухачів навчали вільно розмовляти із вихованцями про жіночу гігієну.

Ніна Герасименко, лікарка акушерка-гінекологиня:

«Дівчата – це наше майбутнє, це — здорова нація. І тому вони повинні знати, як все правильно роботи і вони не повинні стигматизуватися, коли у них місячні. Бо сьогодні менструація — це стигма, це замовчування, про це соромно розмовляти».

Марина Дяченко, заступниця координатора проєкту з питань гігієни, санітарії в громадах:

«Надалі вчителі зможуть більш доступно обговорювати з дітьми це. Як під час уроків, так і на перерві, будучи просто класними керівниками і друзями дітям, що також дуже важливо в цей складний період».

У тренінгу взяли участь представники з усієї Київщини. На їхні питання відповідали дитяча психологиня та лікарка акушерка-гінекологиня.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Тема, дійсно, сьогодні дуже важлива і Ви, як безпосередньо люди, які працюють з підлітками, маєте доступно донести, розказати, що це таке, що нічого тут соромного немає.  Розмовляйте, будь ласка, з нашими підлітками і не тільки з дівчатками, тому що хлопчики теж мають знати, що це таке».

Тренінг провела громадська організація «Жінки і діти України — наше майбутнє» за підтримки дитячого фонду ООН «UNICEF». Ірпінь став першим містом, надалі такі семінари проводитимуть і в інших містах Київщини, у Житомирській та Чернігівській областях.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.