Коронавірус: що повинні знати батьки, аби вберегти свою дитину

Весь світ сколихнула шокуюча новина про поширення коронавірусу, який активно мігрує світом. Тому лікарі Ірпеня дали поради, що повинні знати батьки про коронавірус.

  • Чи діє COVID-19 на дітей?

Ми поки що недостатньо знаємо про те, як він діє на дітей чи вагітних жінок. Ми знаємо, що вірусом можуть заразитися люди будь-якого віку, але поки що зафіксовано небагато випадків інфікування COVID-19 серед дітей.

  • Що робити, якщо у дитини проявляються симптоми COVID-19?

Зверніться до лікаря, але пам’ятайте, що в Північній півкулі нині сезон грипу, і симптоми COVID-19 (такі, як кашель або лихоманка), можуть бути схожими на симптоми грипу або звичайної застуди – захворювань, які трапляються набагато частіше.

Як і у випадку з іншими респіраторними інфекціями, такими як грип, якщо у вас або вашої дитини є симптоми, негайно звертайтеся до лікаря і намагайтеся уникати відвідування громадських місць.

  • Чи варто носити медичну маску?

Використовувати медичну маску рекомендується, якщо у вас є такі симптоми, як кашель або чхання, для захисту інших. Якщо у вас немає таких симптомів, не потрібно носити маску.

  • Як захистити сім’ю під час поїздок?

Ознайомитися з пам’яткою для виїжджаючих за кордон для своєї країни, призначення щодо будь-яких обмежень на в’їзд, карантинних вимог при в’їзді або інших актуальних рекомендацій для тих, хто подорожує.

Щоб не потрапити в карантин і не отримати відмову в повторному в’їзді у вашу рідну країну, також рекомендується ознайомитися з інформацією про COVID-19 на веб-сайті Міжнародної асоціації повітряного транспорту.

Під час поїздки дотримуйтесь правил гігієни.

  • Як можна уникнути ризику зараження?

Часто мити руки, використовуючи мило та воду або спиртовмісні засоби для миття рук; Прикривати рот і ніс при кашлі або чханні суглобом ліктя або серветкою і викидати серветку у смітник, що закривається кришкою. Уникати тісного контакту з усіма, хто має симптоми застуди або грипу. Негайно звертатися до лікаря, якщо у вас підвищена температура, кашель або якщо ви відчуваєте, що вам важко дихати.

І в незалежності від ситуації в країні – привчайте дітей до миття рук та кашлевого етикету в школі та інших громадських місцях.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.