Карплюк: “зробили дороги – маємо право називатися містом”

За 2016 рік в Ірпені  капітально відремонтували близько 20-ти вулиць. Про це написав у своєму блозі ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

Дороги в Ірпені виглядали не краще, як у більшості невеликих містечок України: вибоїни, зношене покриття, калюжі і лише натяк на тротуари. Проте так було менше двох років тому.

“Коли я прийшов на посаду, то одразу сказав своїй команді: не зробимо дороги – не маємо права називатися містом. Тому 2016 рік ми оголосили роком доріг”, – розповів Карплюк. Зараз ірпінці можуть спостерігати перші результати: загальна протяжність нового дорожнього покриття по 20 вулицях склала більше 14 тисяч метрів, прокладено тротуарів і велодоріжок загальною довжиною 12 тисяч метрів. Зокрема, відремонтовано дороги на вулицях Садова, Мєчнікова, Авіаконструктора Антонова, Паламарчука, Грибоєдова, Полтавська, частина вулиці Заріфи Алієвої та інші.

1897133

1897134

1897135

Володимир Карплюк запевняє, що ремонт доріг в Ірпені – це не стандартне латання дірок. Роботи зроблені якісно, за європейськими стандартами. Передбачені заїзні кишені, зупинки громадського транспорту, чітка розмітка, бордюри і тротуари для пішоходів. “На вулицях Гагаріна та Грибоєдова ми додали трохи національного колориту: виклали пішохідні доріжки українським орнаментом”, – зазначив мер.

Окрім ремонту доріг, замінено водопровід і каналізаційні колектори. Також відремонтовано і побудовано понад 3,5 кілометра зливової каналізації. За 25 років незалежності України Ірпінь мав лише одну дорогу з водовідведенням. На вулиці Пушкінській, де постійно стояла калюжа, зроблено експериментальну систему відведення води. Перші осінні дощі показали нам, що нова система зливової каналізації себе виправдала – калюж на дорогах немає.

“До кінця цього року ми плануємо закінчити капітальний ремонт на вулицях Личака, Підгірна, Гуцала, Натана Рибака, 8-го Березня, Надсонова, Лесі Українки та Енергетиків”, – поділився планами Карплюк.

Крім ремонту дорів, в Ірпені встановлено 7 світлофорних об’єктів. “Коли я розповідаю про наші світлофори за межами Ірпеня, то часто люди іронічно сприймають таку інформацію. Мовляв, світлофори – це дрібниця, про них і говорити не варто. Але коли я почав працювати міським головою два роки тому, в Ірпені не було жодного світлофора. Тому для нас – це важливо, бо додає безпеки мешканцям і гостям Ірпеня”, – сказав мер Ірпеня.

14265044_625680110947871_5737890861972544595_n-e1474359719483

Оновлення вулиць далося нелегко, адже цього року в Ірпені було багато ремонтів, переритих і перекритих доріг. “Людям доводилося ходити та їздити в обхід. Це додавало незручностей ірпінчанам, але результат того вартий: зробили дороги – маємо право називатися містом”, – підсумував мер Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.