Історія волонтерства Сергія Міщенка

Російсько-українська війна на Сході стала своєрідним лакмусовим папірцем, за яким можна визначити рівень патріотизму людини. Страшні події поділили українців на 3 типи: справжніх патріотів, які мовчки виконують свій обов’язок перед Батьківщиною; “диванних експертів”, що вміють лише критикувати й видавати бажане за дійсне; байдужих людей, які гадають, що війна далеко й тому не вплине на їх безтурботне існування. На щастя, в Приірпінні вистачає справжніх патріотів України, які щодня підтверджують це не словами, а виключно великими справами. А ще приємніше, що вони представляють інтереси громади в місцевих радах. Сьогодні мова йтиме про волонтера-депутата Коцюбинської селищної ради Сергія Міщенка.

Останні два роки Сергій активно займається волонтерською діяльністю й разом зі своїми побратимами щомісяця відвідує зону АТО, аби передати все необхідне для українських захисників на передовій.

Червень 2016:

Волонтерська діяльність Сергія Міщенка не обмежується лише доставкою продуктів харчування, гігієни та одягу. У жовтні 2016 року спільно з іншими волонтерами вони доставили надзвичайно цінний вантаж для перекриття бліндажів під час обстрілів. Такий подарунок зберіг не одне життя наших захисників під час найзапекліших перестрілок.

Грудень 2016 року відзначився двома поїздками Сергія на схід України:

Разом з іншими волонтерами він відвідав с. Славне (батальйон “Айдар”), с. Новоселки 2 (12-й батальйон “Київська Русь”) та с. Піски (128-а окрема Закарпатська гірсько-піхотна бригада) Донецької області.

В січні 2017-го волонтери внесли певні корективи у свій звичний маршрут. З Мамотовим О.Л. та Зінченко Олексієм Сергій провідав батальйон Айдар в с. Славне, 90 батальйон у Константинівці та бійців 54-ої бригади на Світлодарській дузі в с. Луганське. Під час цієї поїздки хлопці також передали допомогу переселенцям у місті Часів Яр, Донецької області.

Під час цієї поїздки хлопці також передали допомогу переселенцям у місті Часів Донецької області.

“Патріот не той, хто голосно кричить “Слава Україні”, а той, хто тихо, але впевнено робить добрі справи для своєї країни та її захисників. Сьогодні (ред..: 26 січня) мав честь вручити Подяку депутату Коцюбинської селищної ради від партії “Нові обличчя” Сергію Міщенку. Практично від самого початку проведення бойових дій на сході держави Сергій активно допомагає фронтовим бійцям, відвідує їх, доставляє необхідну допомогу. Пишаюся тим, що працюю в одній команді з такими людьми!”, – розповів Ірпінський міський голова Володимир Карплюк.

 

Проте цим офіційні подяки Сергієві не обмежуються. Вдячність волонтеру вручили також військовослужбовці 8-го ОБАТ-у “Аратта” ДУК ПС та 2-ої Афганської штурмової роти батальйону “Айдар” в/ч В2950 за надану матеріально-технічну та медичну допомогу воїнам-захисникам України в зоні бойових дій.

17 – 19 лютого відбулась чергова поїздка Сергія в гарячі точки. Цього разу – до бійців батальону “Айдар” та 92-ої бригади в с. Славне, м. Мар’їнка та Красногорівка.

 

Березень 2017 року ознаменувався великою подією для Міщенка – за систематичну допомогу воїнам АТО Валерій Фісун (разом з Олександром Гуменюком створив 11-й батальйон) подарував йому автомобіль для подальших поїздок. Кошти на машину зібрали учасники бойових дій, які зараз знаходяться за межами України і всіма силами намагаються підтримувати бійців в зоні АТО.

Окрім цього, березень відзначився поїздками в с. Сартана, Талаківку, Авдіївку, та Верхньоторецький. З Оксаною Рубан та Ланою Корольовою (представники Чернігівської Жіночої сотні) Сергій Міщенко відвідав також АСАП – парамедиків в с. Зайцеве та Світлодарській дузі.

Навіть травневі вихідні Сергій провів не вдома, відпочиваючи з родиною, а в зоні АТО. Разом з Олексієм Зінченком вони відвідали 12-й батальйон “Київська Русь” в селі Новоселівка 2 та батальйон “Айдар” на Світлодарській дузі.

Я дякую всім волонтерам, які постійно підтримують українську армію й допомагають зібрати нам дуже важливі вантажі для наших хлопців на Сході…Окрему вдячність висловлюю депутату Київської обласної ради Армену Шахар’янцу. Також величезне спасибі моїм друзям і в деякій мірі наставникам – Олександру Мамотову та Олексію Зінченку – з ними ми їздимо провідати наших воїнів.

До слова, Олександр Мамотов – офіцер запасу Збройних Сил України й очільник Всеукраїнської організації інвалідів війни, Збройних Сил та учасників бойових дій. Відверто кажучи, пишаюсь, що знаю цих людей і маю можливість йти з ними в одному напрямку.

Зліва на право: Сергій Міщенко, Армен Шахар’янц, Олександр Мамотов, Олексій Зінченко
Не можу не сказати про Олену Хому…Олена – надзвичайно сильна особистість. Вона – переселенка з Донбасу, яка знайшла в собі сили продовжувати жити далі в далечині від рідного дому. Олена робить величезний вклад для підтримки наших батальйонів в зоні АТО.

Зліва на право: двоюрідний брат Сергія, волонтер – Ігор Міщенко, Олена Хома та воїн з Коцюбинського

“Також дякую всім небайдужим людям, які хоч раз брали участь у зборі допомоги: Олександру Червоному та учням школи №18, Олені Гуменюк-Торган, Руслану Догадаєву, Чернігівській Жіночій сотні, зокрема, – Оксані Рубан та Лані Корольовій, Валерію Фісуну, Геннадію Мурашковському, Олександру Масному, Володимиру Карплюку, Дмитру Христюку, Олексію Олійнику, Сергію Данішу та Василю Олексюку”, – розповідає Сергій Міщенко.

З Максимом Ридзаничем – героєм, який у боротьбі за неньку-Україну віддав найцінніше – власне життя…
З волонтером Геннадієм Мурашковським
 
1й зліва – волонтер Іван Гарпій. 3й зліва – волонтер Олександр Масний
Справа на фото: воїн з Коцюбинського Йовенко Сергій
 

Ось таке воно – життя волонтера. Можливо, ця стаття надихне когось на великі вчинки. Україні є ким пишатися!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.