Ірпінці розповіли чехам, як подолали корупцію

Нещодавно в чеському місті Мост відбулася міжнародна конференція “Сучасний стан протидії корупції: досвід Чехії, України, Польщі, Словаччини”, на якій представники Генпрокуратури, Національної академії прокуратури України, Національного агенства з питань запобігання корупції та громадських організацій обговорили проблеми та шляхи вирішення проблем корупції. 
 

“Такі заходи необхідно проводити, адже це питання корупції є досить болючим для України. Вивчення закордонних програм, які спрямовані на протидію корупції, що довели на практиці свою ефективність, являє собою величезні перспективи для запозичення позитивного іноземного досвіду, особливо за відсутності власного реально діючого механізму подолання корупції”, – розповіла організатор заходу, президент ГО “Фундація науковців та освітян” Ганна Власова.

На конференції також було представлено успішний український досвід подолання корупції. “Бюджет розвитку Ірпеня у 2014 – 2,8 млн грн, 2015 – 98 млн грн, 2016 – 115 млн грн. Наповнення бюджету, збудовані інфраструктурні об’єкти, реформи та показники розвитку – вражають і надихають як українські міста, так і іноземні європейські організації. Ірпінь – без корупції!!! Ось справжня маленька перемога. Україна переможе. Вірю!”, – заявила Попсуй. 

В кінці заходу відбулася активна дискусія учасників, а також напрацювання щодо можливих змін до законодавства в зазначеній сфері.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.