Ірпінь залучає кошти НЕФКО на реалізацію інвестиційних проектів

Кошти компанії НЕФКО залучають для фінансування інвестиційного проекту “Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Ірпінь”. Таке рішення було сьогодні прийняте депутатами на тридцять п’ятій позачерговій сесії 7-го скликання.

Згідно майбутнього проекту, Ірпінь від корпорації НЕФКО отримає кредит у сумі  2,7 млн.євро, та 900 тис. євро безповоротної допомоги місту Ірпеню. З урахуваннням такої безповоротної допомоги кредитна ставка по проекту буде складати 2.7 % на рік. Варто зазначити, що навіть для Європи це дуже хороша кредитна ставка. В Україні таких кредитних ставок наразі не має.

В рамках роботи з НЕФКО передбачається енергоефективне утеплення. Це не лише пінопласт, і не лише утеплення зовнішніх стін будівель, це фактично заміна комунікацій до теплових пунктів і абсолютно всі сучасні системи енергозбереження. Крім того, передбачається тепломодернізація для закладів освіти – школи, дитячі садочки, заклади культури, медицини. Всього по проекту планують тепломодернізувати 22 об’єкти Ірпеня.

“Така співпраця, це надзвичайно вигідна для нас пропозиція, Тим більше, що місто отримає 900 тис. євро безоплатної допомоги. Хочу підкреслити, що по всіх 22 об’єктах, в нас вже є проекти на тепло модернізацію, а після підписання договору, кошторис на кожен об’єкт буде детально уточнюватись. По всіх проектах буде тендерна процедура. Европейські дорони контролюють буквально всі процедури – всі звіти, кошториси. Але я хочу сказати, що ми в першу чергу є прозорими перед собою і жителями міста. Ми перед ними звітуємо”, – розповів голова франції “Нові обличчя” Ірпінської міської ради Максим Плешко.

Як відомо, свою співпрацю з НЕФКО Ірпінь розпочав давно. Два роки тому міська рада розпочала процес переговорів з менеджерами корпорації. Рішення сьогоднішньої сесії міської ради дає підстави для підписання договору з НЕФКО і початку всіх робіт по підвищенню енергоефективності в 22 об’єктах бюджетної сфери міста. Це дуже важливий крок для міста, адже сьогодні місто втрачає величезні кошти через неякісну (або взагалі відсутню) енергоефективність у школах, садочках, закладах культури та медицини.

Варто зазначити, що лише два міста з Київської області мають можливість працювати з НЕФКО. Це Ірпінь та Біла Церква.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.