Кабмін звільнив одіозного заступника міністра юстиції

Нещодавно Кабінет Міністрів України звільнив заступника міністра юстиції з питань державної реєстрації Павла Мороза. В свій час заступник міністра незаконно скасував державну реєстрацію  Юлії Главацької як виконуючої обов’язків селищного голови Коцюбинського. 

Як відомо, у 2016 році депутати Коцюбинської селищної ради припинили повноваження селищного голови Ольги Матюшиної у зв’язку з систематичними та грубими порушеннями законодавства України. На підставі таких рішень було проведено державну реєстрацію Юлії Главацької як виконуючої обов’язків селищного голови.

Проте 30 травня 2016 року Павло Мороз скасував державну реєстрацію Юлії Главацької. Вона оскаржила наказ Мороза, оскільки він є протиправним. Мін’юст має право скасовувати реєстраційні дії тільки у тому разі, якщо вони не оскаржуються в судовому порядку.

Ольгою Матюшиною було подано 2 позови по оскарженню саме цих реєстраційних дій ще у квітні 2016 року, тобто за півтора місяці до дня видання наказу. Окружний адміністративний суд міста Києва вже більше року розглядає позов Главацької щодо визнання протиправним наказу заступника міністра юстиції, однак ніяк не може прийняти рішення.

Як відомо, саме Павла Мороза останнім часом називали одним із найголовніших рейдерів в Україні. Павло Мороз очолював комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, яка і приймала скандальні рішення у сфері державної реєстрації. Це, ймовірно, і стало причиною звільнення. Можливо після звільнення одіозного заступника міністра юстиції Окружний адміністративний суд міста Києва все ж таки наважиться розглянути справу та скасувати протиправний наказ по відновленню Матюшиної на посаді Коцюбинського селищного голови.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.