Ірпінь відвідав шейх Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї (відео)

Історію оборони Ірпеня, а також про трагічні події, які пережило місто під час звільнення від російських загарбників, цього разу мер міста Олександр Маркушин розповідав арабському гостю. Посол з особливих доручень Султанату Оман, шейх Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї відвідав Ірпінь в рамках офіційного візиту в Україну. Біля Романівського мосту він одразу звернув увагу на те, що переправа вже відбудовується.

Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї, шейх, Посол з особливих доручень Султанату Оман:

«Я бачу, що ви вже зробили багато у відбудові мосту. Ви дуже активні. Я бачу багато кранів. І це означає, що йде будівництво. Я дуже радію, коли бачу, що країна відбудовується».

А вже  біля кладовища розстріляних автівок гостя вразило те, що росіяни вбивали мирних людей квітучого міста.

Віталій Власюк, заступник голови КОВА:

«Вони з першого дня зрозуміли, що тут їх ніхто з короваєм не зустрічає. Відповідно, вони де тільки бачили машину, яка кудись їхала, вони одразу в неї стріляли, і таким чином багато людей загинуло».

Гість з Оману оглянув також один із найбільш пошкоджених  житлових комплексів на Гостомельському шосе. Зруйновані багатоповерхівки. Знищений приватний сектор. Реальні картинки, за якими трагедія сотень мешканців Ірпеня. Олександр Маркушин познайомив гостя також  і з планами відбудови міста.

Абдулазіз бін Абдалла Аль-Гінаї, шейх, Посол з особливих доручень Султанату Оман:

«Звичайно, я передам уряду Оману ваші думки стосовно участі наших компаній у відновленні Ірпеня. Дякую за те, що ви розповіли мені про це все. Те, що я тут побачив – все це не радісно для мене. Однак це надовго залишиться у моїй пам’яті. Але радісно те, що у вас розпочався процес відновлення».

Він також сказав, що шукатимуть у своїй країні міста, які зможуть стати побратимами Ірпеня й налагоджуватимуть активну співпрацю у відбудові міста.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Співпраця між вашими містами і нашим містом для нас стратегічно важлива. Бо на сьогоднішній день ні за кошти обласні, ні за кошти держави, на зі місцеві на 100% відбудуватися ми не можемо і дійсно нам потрібна допомога».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.