«Героїв Ірпеня пам’ятатиме весь світ»: в Ірпені з’явився новий стінопис, присвячений захисникам міста

На одній із будівель у центрі Ірпеня створили новий мурал, який присвячений героям-захисникам міста. Стінопис називається «Героїв Ірпеня пам’ятатиме весь світ». Ініціював його створення власник кав’ярні «SOVA», яка розташована поруч, Роман Яворський. Про це повідомив голова Інвестиційної ради Ірпеня, СЕО Товариства «Відважних» Володимир Карплюк.

«Роман Яворський брав безпосередню участь в обороні Ірпеня, особисто бачив героїзм побратимів, горе та сльози на лицях ірпінчан, які були змушені покинути свої домівки. Цим муралом Роман Яворський залишив у пам’яті громади героїчні вчинки воїнів, які стояли на захисті свого міста, ризикували під обстрілами власним життям для збереження життя цивільного населення», — розповів Володимир Карплюк.

Оскільки зараз Роман захищає Україну на фронті, стінопис відкрили його дружина Анастасія разом із Володимиром Карплюком і депутатом Ірпінської міськради Антоном Головенком.

«Дякую Роману Яворському за чудову ініціативу. Дякую авторкам муралу, художницям Наталії Довгошиї та Аллі Вороновській за професійну майстерність», — подякував Володимир Карплюк.

Також він додав, що мурал ще будуть доопрацьовувати, реалізовуючи кілька творчих ідей.

Наразі на стінописі зображена сцена з евакуації цивільного населення через Романівський міст, а також намальовані соняшники та ластівки. Композиція підписана рядком з вірша автора книги-хроніки «Битва за Ірпінь» та продюсера фільму «Форпост Ірпінь» Петра Щербини. Цей вірш так і називається «Героїв Ірпеня пам’ятатиме весь світ».

«Цих ірпінських героїв
Памʼятатиме світ.
Тих, хто стали до зброї,
Тих, хто йшли у похід.

Тих, хто дівчинку мостом
На руках понесли.
Хто проходив крізь постріл
І боровся без сил.

Тих, хто вбитих вивозив
І живих рятував.
Тих, хто бився крізь сльози,
Тих, хто брата втрачав», — опублікував повний текст вірша Володимир Карплюк.

Нагадаємо, на вулиці Слов’янській в Ірпені з’явиться Літературний провулок. Там створять найбільший літературний мурал в Україні із зображеннями відомих українських письменників. Над малюнками працює художниця Катерина Медвідь.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.