Моделіст з Нікополя створив діораму присвячену Ірпеню

Моделіст з Нікополя Артур Садиков завершив роботу над новою діорамою, яку присвятив місту Ірпінь. В основу сюжету лягли перші дні повномасштабного вторгнення, а саме — евакуація мешканців Приірпіння через зруйнований Романівський міст. Про це повідомляє онлайн-видання «Нікополь.City».

Артура Садикова надихнули на роботу кадри, які облетіли вже весь світ — як сотні людей перетинають річку Ірпінь під зруйнованим автомобільним мостом.

«Над діорамою «Ірпінь» довелося працювати щовечора протягом місяця. Хотілося відтворити події першого дня повномасштабного вторгнення: коли люди евакуювалися через зруйнований міст, як їм допомагали військові та поліцейські. Як люди рятували тварин, залишали автомобілі, кидали валізи… Все це я постарався передати у своїй роботі», — розповідає Артур журналістам Нікополь.Сity.

Нову діораму майстер виконав у традиційному для себе масштабі 1:35. Фігурки людей та інші елементи Артур розфарбовує вручну, вже потім, коли все готово, встановлює на основу.

Моделіст ділиться, що у нього багато творчих планів, присвячених незламним містам України. Слідкувати за діяльністю майстра можна на його сторінці в Інстаграм.

Нагадаємо, на одній із будівель у центрі Ірпеня з’явився новий мурал, присвячений героям-захисникам міста. Стінопис називається «Героїв Ірпеня пам’ятатиме весь світ». Ініціював його створення власник кав’ярні «SOVA», яка розташована поруч, Роман Яворський.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.