Ірпінь може допомогти Україні

Україна переживає надзвичайно тяжкі часи. Саме зараз вирішується її доля. Врятувати державу може тільки її народ. Кожен громадянин України може внести свій внесок у боротьбу. Всі прагнуть мирного неба над головою, але не всі знають, як саме можна допомогти.

Хочемо представити 8 способів того, як абсолютно кожен ірпінчанин може додати ниточку в великий соціальний канат, що допоможе витягнути Україну з кризи:

1. Фінансова підтримка.

Найпростіший і найефективніший спосіб підтримати українську армію. Чим сильніше буде наша армія, тим швидше закінчаться бойові дії на Сході.

В Ірпені працює Штаб допомоги учасникам АТО, що регулярно надає гуманітарну дорогу нашим бійцям. Ви завжди можете звернутися до них і дізнатися, як допомгти.

2. Допомога речами.

У деяких випадках безпосередньо збір для учасників АТО речей краща допомога, ніж пересилання грошей.

Ось приблизний перелік того, що потрібно бійцям у зоні АТО:

— військова амуніція;

— предмети гігієни;

— одяг: білизна, шкарпетки, футболки та інше;

— продукти харчування: вода, чай, кава, консерви;

— інше: каремати, намети, ножі, запальнички, ліхтарики та інше.

Як знайти людину, яка скаже, що потрібно і кому все це передати? – Василь Васильович Чмелюк – керівник штабу АТО, чесна і відповідальна людина, яка з радістю відповість на всі ваші запитання і вислухає пропозиції.

3. Допомога пораненим учасникам АТО і сім’ям загиблих.

Можна стати донором крові, підтримувати морально/матеріально, допомогти адаптуватися…

4. Допомога біженцям зі Сходу і Криму.

Ви завжди можете допомогти переселенцям, більшість з яких не мають жодного стосунку до політики. Зверніться до Надії Філімонової, яка регулярно проводить психологічні тренінги для переселенців Ірпеня.

6. Інтернет-проекти.

Цифрова сотня може зробити набагато більше, ніж просто лайкати патріотичні статуси. Можна створювати онлайн проекти, які принесуть реальну допомогу країні і місту тут і зараз. Наприклад, якщо ви гарний програміст, то можна створити портал з координації допомоги біженцям – зробити платформу, де люди з Ірпеня вивішуватимуть оголошення про можливість прийому у себе вдома на певний термін вимушених переселенців, можливі вакансії для них, проведення зустрічей і фестивалів та інше.

7. Бойкот товарів з РФ.

Це припинить надходження податків до РФ, з яких частина грошей іде на фінансування бойовиків. Потрібно перестати спонсорувати тероризм! Штрих-коди російських товарів починаються з цифр: 460-469. Хоча зараз впізнати товар із РФ стало значно простіше – у більшості супермаркетів стоять стікери з відповідною поміткою.

8. Записатися до лав ЗС України, Національної гвардії або добровольчих батальйонів.

На Сході потрібні не тільки професіонали військової справи, але також зв’язківці, сапери, медики, кухарі, інженери і багато інших.

Ірпінсько-Бучанський об’єднаний міський військовий комісаріат: Ірпінь, вул. Д. Попова, 26, телефони: 56-3-57, 57-5-97 (код міста: 04597).

Ірпінь може допомогти Україні

Ірпінь може допомогти Україні

Bookmark the permalink.

Comments are closed.