День біженця в Ірпені

Протягом багатьох років у різних країнах проходили власні пам’ятні дні й навіть тижні, присвячені біженцям. Сьогодні міжнародне суспільство відзначає Всесвітній день біженців 20 червня.

У цей день хотілося б подякувати за сумлінну роботу Надії Філімоновій. Вона працює з переселенцями через Благодійну організацію “Фундація добрих справ”. Завдяки її зусиллям з грудня минулого року 2-3 рази на місяць проходять зустрічі по проекту морально-психологічної допомоги переселенцям. І навіть тоді, коли проект був завершений, вона продовжує збирати людей! На днях відбулася ще одна зустріч у парку «Дубки».

Там ми і зустрілися з Надією Філімоновою і її підопічними. Ось що вона нам розповіла: «Люди стали справжніми друзями на наших зборах. Тут ми спілкуємося і використовуємо елементи тренінгу самооцінки, вдячності та сприйняття життя. І хоч раніше ми могли нагодувати всіх присутніх, зараз маємо лише безкоштовний фуршет – чай та кава. У нас ще є відкрита бібліотека. Також ми завжди намагаємося здивувати якоюсь приємністю: сьогодні ми запросили представника компанії Med house group, який люб’язно погодився безкоштовно проводити вимірювання тиску для наших переселенців. Намагаємося збиратися регулярно, про що повідомляємо у фейсбуці. Приємно бачити, що кожен раз людей приходить все більше. Дуже важлива підтримка один одного в цей непростий час! І ми намагаємося зробити все, щоб людина відчула, що вона не одна, що є ще хтось, хто у важку хвилину прийде на допомогу».

3UGciZoUx_E

8H3O4ag_fow

 

e7xHV-I9tSY

IQLwI1iVYxs

 

11138136_384030461788033_6127896987822828879_n

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.