Ірпінь готовий створити Регіональний ландшафтний парк “Біличанський ліс”

Ірпінь готовий взяти на себе створення Регіонального ландшафтного парку «Біличанський ліс». Про це на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції від імені ірпінського міського голови Володимира Карплюка та депутатів Ірпінської міської ради заявив Максим Плешко – голова фракції «Нові обличчя».

13509615_10209421890535018_674400309_o

«Ірпінська міська рада у межах своїх фінансових можливостей та компетенції може виступати ініціатором та фінансувати подібні проекти. Ми пропонуємо на території від столичної окружної дороги до пойми річки Ірпінь, від Гостомильської траси до Ірпінської траси об’єднаними громадами Ірпеня та Коцюбинського створити Регіональний ландшафтний парк місцевого значення «Біличанський ліс» в рамках Національного парку «Голосіївський»», – повідомив Плешко нашим кореспондентам.

Крім того, Ірпінська міська рада планує звернутися до Київської міської ради, щоб спільно виходити з ініціативою створення такого парку місцевого значення.

«Найперше потрібно розробити проект організації території. Фінансування такого проекту, а також процесу винесення меж в натуру, обов’язково під громадським контролем, та виконання самих робіт по створенню парку Ірпінь теж бере на себе», – підкреслив Максим Плешко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.