Співачка Міла Нітіч провела в Ірпені шкільний урок волонтерства (відео)

В Ірпінський ліцей інноваційних технологій завітала українська співачка Міла Нітіч. Вона зустрілася з учнями «ІЛІТу» зовсім не для того, щоб заспівати їм своїх пісень, чи поговорити про те, як стати зіркою. Насправді, співачка провела урок про волонтерство. Як творити добро тут і зараз.

Міла Нітіч, українська співачка:

«Волонтерство — це не простий шлях, якщо по-чесному. Є дуже багато моментів, які мають бути у вас всередині. І треба бути до того готовими. Тому що ви можете бачити багато тих ситуацій, у яких вам буде психологічно некомфортно».

Міла Нітіч чотири роки тому стала ірпінчанкою. А свою волонтерську діяльність розпочала у 2014.  Переважно — це благодійні концерти. Каже, що лише за період повномасштабної війни провела сотні виступів, на яких збирали гроші для ЗСУ.

Міла Нітіч, українська співачка:

«Найбільший проєкт, у якому я брала участь, — це був проєкт у Вінниці. Це був благодійний аукціон. Ми зібрали мільйон двісті і вони були потрачені на дрони».

Разом з Мілою Нітіч ліцеїсти розбиралися у тонкощах волонтерської діяльності, говорили про її добровільність, безоплатність та суспільну користь допомоги. Діти висловлювали також своє розуміння, що таке волонтерство, і ділилися власними невеличкими прикладами доброчинності.

Міра, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ»:

«Це тепло, яке ти віддаєш людям, і нічого в замін не отримуєш».

Олександра, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ»:

«У нас по Ірпеню бігає багато котів, які не мають свого дому. І у мене було шестеро котів, яких ми забрали з вулиці».

Міла Нітіч була приємно вражена надзвичайною активністю ліцеїстів, їхньою допитливістю та ерудицією. Вихованці ІЛІТу зізнаються, що урок про волонтерство спонукав їх ще більше відгукуватися на допомогу людям.

Марія, вихованка Ірпінського ліцею інноваційних технологій «ІЛІТ»:

«Дуже цікава зутріч. Вона розповіла нам дуже багато цікавої інформації, яка допоможе нам стати волонтерами, якщо ми захочемо, та допомогати іншим людям у цій діяльності».

Спільно з Українською волонтерською групою такий незвичний урок організував для вихованців ІЛІТУ Молодіжний парламент Ірпеня.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Ми стали партнерами такого шкільного уроку волонтерства, який організовується Українською волонтерською службою спільно із Міністерством освіти і науки України, Міністерством молоді і спорту України та різними партнерами. Ми вже маємо домовленість із управлінням освіти, що у кожному ліцеї відбудуться такі уроки».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.